PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kreativno i korisno – nameštaj od paleta za jedan dan

  • Objavljeno:
  • 20.2.2014

Udoban i dugotrajan nameštaj od drveta možete napraviti od novih ili korišćenih paleta koje na stovarištima možete dobiti ili kupiti po vrlo niskim cenama. Na našem tržištu dostupne su akrilne farbe na vodenoj bazi, izrađene po evropskim standardima i jednostavne za korišćenje, tako da majstorisanje u kući nikada nije bilo lakše.

 

Sve što vam je potrebno je da osmislite kakav komad nameštaja želite i da odredite odgovarajuće dimenzije. Standardizovane „Euro“ palete izrađene su od bukovine i dobro su oblikovane tako da ne iziskuju veliki trud prilikom obrade, a najčešće su dostupne u dimenzijama 100x120 cm i 120x120 cm.

 

 

Jednostavan postupak obrade

 

Nakon obilaska lokalnog stovarišta svratite do farbare i nabavite potreban materijal. Sve što vam treba je osnovna boja (podloga za akrilnu boju), akrilna boja u nijansi po želji, šmirgla za drvo, čista krpa, četka, valjak i molerske rukavice.

Postupak obrade paleta je vrlo jednostavan. Išmirglajte ih da eliminišete neravnine, dobro očistite krpom od prašine, a zatim lepo premažite osnovnom bojom. Nakon dva sata premažite palete akrilnom bojom u nijansi po želji, pustite da se osuši, a zatim premažite još jednim slojem.

 

Palete možete spajati i praviti različite forme, dodavati im točkiće ili nogice, koje treba da pričvrstite običnim ekserima. Za police, stočiće ili fotelje potrebno je iseći palete prema željenim dimenzijama, a postupak obrade je isti.

 

 

Nameštaj za jedan dan

 

Nameštaj od paleta možete odlično uklopiti sa novim, ali i osveženim starim nameštajem koji ste prefarbali. Zanimljiv izgled nameštaja od paleta postići ćete toniranjem akrilne boje, ali i raznobojnim ukrasima, kao što su jastuci ili prekrivači. Za jedan dan, sa vrlo malo novca, izradićete zanimljiv multifunkcionalan komad nameštaja i uživati u kreativnom radu, a rezultatu će se svi diviti. Osmelite se, nije teško.

 

 

 

Foto: houzz.com / lovile.com / rulz.com / patrasevents.gr