PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kreativni pokloni za malo novca

  • Objavljeno:
  • 30.12.2014

Dolaze praznici, a nekada nismo u mogućnosti da svim dragim ljudima kupimo skupe poklone. Dajemo vam ideje kako i sami možete da napravite šarmantne poklone, brzo i jeftino. Dovoljno je samo da budete kreativni i voljni da nekoga oduševite.

 

1. Kapkejk protiv zime

 

Sitan poklon poput nekoliko pari čarapa za nekoga, možete da upakujete na krajnje neobičan način. Čarape urolajte tako da dobijete oblik popularnih mafina, stavite ih u papirnu modlicu, ukrasnu kutiju i ukrasite trakama po želji. Ako želite da ovom poklonu pridodate i nešto slatko, predlažemo vam recept za novogodišnje kapkejkove koje svi vole.

 

 

2. Praznična topla čokolada

 

Ovo je savršeni način da obradujete ljubitelje tople čokolade. Kupite uske teglice i napunite ih sastojcima potrebnim za pripremiu ovog napitka – kakao, šećer, ali i zanimljive slatke dodatke poput lizalica, keksa, mančmelou kockica, dekorativnih mrvica.

 

 

3. Ukusna jelka

 

Ako kupujete nekome čokoladne bombone, potrudite se da ih lepo upakujete. Za to vam neće biti potrebno da kupujete skupe kutije. Malo čvršći zeleni karton (koji možete da kupite u knjižari) isecite na dužu traku, širine dovoljne da stane bombona i potom ih savijajte u oblik piramide kao što je prikazano na fotografiji. Uvijte mašnom i poklonite nekome ovu slatku jelkicu, a uz malo truda predlažemo vam da napravite i mini jelku i napravite zanimljiv dvostruki poklon.

 

 

4. Čokoladni Sneško Belić

 

Evo još jednog načina da sitnicom obradujete nekoga i još jednog načina da podstaknete nekoga da uživa u toploj čokoladi. Kupite ukrasne staklene kutije, koje su zapravo i same po sebi praktičan i zanimljiv poklon, ili iskoristite stare koje već imate i koje ćete ukrasiti. Zatim u njih sipajte kakao, mančmelou, i bombone, koje će biti savršen dodatak uz ovaj napitak.

 

 

5. Verovali ili ne

 

Dobar poklon je pitanje maštovitosti, a ne samo novca i ovo je dokaz za to. Odaberite zanimljive kašike koje možete kupiti u antikvarnicama ili galerijama, mogu biti potpuno različite. Otopite belu i crnu čokoladu, uzmite ukrase za kolače i poigrajte se. Napunite kašike čokoladom, naređajte praznične motive preko i stavite da se čokolada ohladi. Uvijte u celofan, vežite traku i zasenite sve svojim poklonom!

 

 

6. Praznični mafini

 

Napravite obične mafine, ali ih neobično ukrasite. Prelijte ih crvenim fondanom, a zatim na vrh stavite praznični dekor. Bilo da sastavljate motive od sitnih komada ili stavljate gotove ukrase za kolače, izgledaće sjajno. Mi vam predlažemo recept za ukusne novogodišnje mafine.

 

 

7. Nasmejana šolja

 

Evo kako male stvari mogu da usreće. Obradujte nekoga šoljom za kafu, na kojoj ćete iscrtati smešak ili Sneška belića. Specijalne boje koje se ne skidaju možete da nabavite u bilo kojoj knjižari. Čak će i staro lonče delovati šarmantno, kao vredan vintage detalj.

 

 

Foto: woohome.com