PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kreativne dekoracije zidova

  • Objavljeno:
  • 18.9.2014

Dajemo vam nekoliko ideja kako da sami dekorišete zidove na krajnje neobičan način, ali bez mnogo novca i vremena. Personalizujte svoj životni prostor i slobodno ispoljite svoju kreativnost, čineći pritom prostor zanimljivim i dekorativnim.  

 

1. Crtež na zidu

 

Privatne prostorije svog doma ukrasite svojim omiljenim motivom ili porukom na jednostavan način. Ako ste vešti u slikanju možete ih oslikati po želji, a za one koji ne žele da eksperimentišu sa četkom i bojama, postoje i drugi načini. Možete upotrebiti neobične tapete, stikere ili samolepljivi ukrasni kolaž papir. Oni koji se poigravaju sa motivima ptica i cveća došli su do zaključka da je posebno zanimljivo ako se ovi motivi naprave od papira i nalepe na zid. 3D efekat koji se dobija daje fantastičan efekat.

 

 

2. Citat omiljene knjige

 

Omiljeni citat iz knjige svoje počasno mesto može naći na vašem zidu i postati zanimljiv ukras. Možete ga skenirati i uvećati, pa štampati na posebnim panelima, ili ga jednostavno prekucati, istaći delove kurzivom i veličinu slova prilagoditi štampi. Potom ih uramite kao slike koje će se nastavljati jedna na drugu ili ih ištampajte na mat panelima. Tako ćete uvek moći da bacite pogled na značajne misli vaše omiljene knjige.

 

 

3. Poruka za goste

 

Ako imate životni moto koji želite da podelite sa svima koji su deo vašeg životnog prostora, poruka ispisana na zidu je sjajan način da to učinite. Poruku možete ispisati rukom, koristeći farbu u omiljenoj boji, a slova možete izrezati ili ištampati i zalepiti na zid. Kontrast crnih slova i belog zida delovaće moderno i elegantno i lako će se uklopiti u prostor.

 

 

4. Stare knjige kao ukras

 

Neki se odlučuju da stranice omiljene knjige pretvore u eksponat kome će se diviti svi koji se nađu u njihovom domu. Na belom zidu minimalistički uređene dnevne sobe, stranice stare knjige će svakako zauzeti centralno mesto. Ipak, fenomenalan efekat postići ćete ako na ovaj način ukrasite svoju radnu sobu, koja će postati inspirativnije mesto. Biće dovoljno da ih simetrično rasporedite na zid, i pričvrstite lepkom za tapete.

 

 

5. Cveće za zidu

 

Ukrasite prostor cvećem na do sada neuobičajen način. Na zid u paralelnim trakama zalepite grančice raznobojnog cveća, a efekat će biti fenomenalan. Možete postaviti sveže cveće, a ono će jednokratno ukrasiti vaš dom, jer će uvenuti kroz par dana. Zanimljivo rešenje mogu biti i grančice raznobojnog prirodnog sveća koje ćete sami osušiti pa zatim nalepiti u trakama na zid. Krajnji izbor može biti i veštačko cveće, ali pobrinite se da nađete one lepo izrađene, kako bi bile dekorativne i lepe.