PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Kako da ofarbate uskršnja jaja na prirodan način

  • Objavljeno:
  • 28.3.2018

Ove godine zaboravite na hemikalije i okrenite se trendu prirodnog i organskog postaje sve popularniji u raznim aspektima života. Ekološki prihvatljivo rešenje može imati duplu korist i uštedeti vam novac, jer sve što vam je potrebno da obojite uskršnja jaja verovatno već imate u kuhinji!

 

Proces dobijanja svake boje je isti, s tim što je potrebno zameniti poslednji sastojak kako bi se postigla odgovarajuća boja.

 

Potrebni sastojci:                                                                                                                                                                           

1 l vode

1 kašika soli

2 kašike sirćeta

2-3 kašike odgovarajućeg začina ili 500g odgovarajućeg voća/povrća

 

Za tamno plavu boju upotrebite borovnice

Za svetlo plavu crveni kupus

Za bež koristite kafu

Za narandžastu boju vam treba ljuska crnog luka

Za žutu upotrebite kurkumu ili šafran

Za zelenu boju koristite spanać ili peršun

Za ljubičastu vam treba crveno vino

Za roze koristite rotkvice

Za braon koristite ljusku od crvenog luka

 

 

Kako da ofarbate jaja:

 

1. U dublju šerpu sipajte vodu, sirće, so i odgovarajuću namirnicu i stavite da provri. Neka vri pola sata kako bi odabrano voće, povrće ili začin pustilo boju. Povremeno mešajte.

 

2. Ostavite boju da se ohladi do sobne temperature, a nakon toga potopite u nju prethodno skuvana jaja. Ostavite ih u boji najmanje pola sata, a za intenzivniju nijansu, možete ih ostaviti da odstoje u boji preko noći u frižideru.