PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako da odložite novogodišnje ukrase na najbolji način

  • Objavljeno:
  • 9.1.2018

Približava se trenutak kada treba da skinemo šarenu i vedru dekoraciju i odložimo brojne kuglice, lampice, perle, i naravno jelku, na sigurno mesto do sledećih novogodišnjih i božićnih praznika.

 

Pakovanje vrlo lako može pretvoriti u potpuni haos, naročito ako ste izgubili ili uništili originalnu ambalažu u kojoj su ukrasi kupljeni. Nervoza koju nam stvaraju zamršene lampice i nizovi perlica, ili žal za polomljenim dragim ukrasima, međutim, vrlo lako može biti izbegnuta, i to uz svega par saveta i trikova za njihovo skladištenje.

 

Razvrstajte ukrase

 

Ako želite da držite sve ukrase u istoj kutiji, ali sortirane, upotrebite plastične kese i podelite kugle i druge novogodišnje ornamente po boji ili obliku. Na taj način ćete uštedeti sebi vreme sledeće godine ako rešite da okitite jelku u određenu boju i ujedno ćete imati bolji pregled dekoracije koju posedujete.

 

                 

 

Uredno odložite lampice

 

Koliko puta vam se desilo da muku mučite sa zapeljanim kablom od novogodišnjih lampica? Poštedećete sebe nerviranja ako obmotate kabl oko komada kartona, a ako ih imate više, lampice uredno složite u odgovarajuću kutiju. Na kartonu možete napisati i zgodan podsetnik, na primer gde koje lampice koristite ili ako neka boja ne radi.

 

                 

 

Odvojite perlice od drugih ukrasa

 

Problem često zadaju i dugi nizovi ukrasnih perlica koji imaju tendenciju da se petljaju i oko druge novogodišnje dekoracije ako su smešteni u istu kutiju. Zato je najbolje da ih odložite posebno, i to u plastičnu bocu sa čepom.

 

                  

 

Odlaganje osetljivih ukrasa

 

Delikatne staklene kugle i druge lomljive ukrase najbolje je okačiti i odložiti u čvrstoj ambalaži sa poklopcem. Uz malo truda možete i sami napraviti ovakvu kutiju: probušite rupe na stranicama kutije i provucite drvene ili plastične palice.

 

 

Osetljive ukrase možete odložiti i u kartonsku ambalažu za jaja, jer će na taj način svaka kugla imati čvrstu potporu.

 

                        

 

Za odlaganje osetljivih ukrasa možete upotrebiti i običnu kartonsku kutiju sa pregradama koje možete napraviti i sami. Isecite trake od kartona tako da odgovaraju dimenzijama kutije. Trake do pola zasecite makazama i uklopite ih tako da formiraju rešetku.

 

                       

 

Zaštitite jelku

 

Upotrebite stari čaršav ili isecite komad platna dovoljno veliki da u njega stavite jelku i zaštitite je od prljanja i lomljenja u narednih godinu dana. 

 

                        

 

Jelku možete obmotati i najlonom ili samolepljivom folijom, koju ćete naredne godine samo proseći sa jedne strane makazama.