PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako da dekorišete Dan zaljubljenih sa stilom

  • Objavljeno:
  • 13.2.2014

Ukoliko želite da proslavite Dan zaljubljenih sa onima koje volite, uz malo truda u svom domu možete napraviti romantičnu atmosferu. Ugostite voljenu osobu i detaljima koje ćete sami napraviti učinite da se oseća posebno i voljeno, a poklon koji ste joj namenili ukrasite sa posebnom pažnjom.

 

Provereno dobar način je drvena poklon kutija ukrašena dekupaž tehnikom ili ručno oslikana vodenim bojama, a poklon možete „sakriti“ u laticama ruža ili bombonama unutar kutije. Ako želite da pojačate utisak, izradite i omiljene zajedničke fotografije i napravite ramove u obliku srca, ili pak ručno napravite obeleživače knjiga kao originalan poklon.

 

Ako Dan zaljubljenih proslavljate u društvu prijatelja, za svakog gosta možete napraviti malu poklon kutiju sa čokoladnom bombonom i porukom, a svakome napravite i inicijale u veselim bojama i svi će biti oduševljeni vašom pažnjom i umećem.

 

 

Koristite ukrasne detalje od papira

 

Dekoracija doma za Dan zaljubljenih je jednostavna i iziskuje malo materijala i mašte. Od ružičastog, belog i crvenog papira možete napraviti venčiće i srca i ukrasiti sobu raznobojnim vrpcama. Na ključnim mestima u stanu rasporedite crvene, pink ili žute vazne sa lalama, irisima, ljiljanima ili orhidejama. I ružama, naravno.

 

                                                 

Bele i crvene sveće za intimniju atmosferu

 

Ako želite intimniju atmosferu rasporedite svuda po stanu bele i crvene sveće različitih veličina, a posebnu pažnju obratite na položaj ogledala koja mogu dodatno poboljšati efekat svetlosti sveća. Stoga sveće treba postavljati paralelno u odnosu na ogledala jer ćete na taj način duplirati efekat. 

 

Jastuci u obliku srca u roze, crvenoj ili beloj boji takođe mogu biti odličan ukras, a posebno upečatljiv utisak ostavljaju papirne lampe i baloni. Sto ukrasite činijom sa laticama ruža, jabukama, jagodama ili čokoladama obmotanim crvenim i roze vrpcama, jer će ti mali detalji odavati utisak.

 

 

Koristite tkaninu i boje za dekoraciju prostora

 

Poigravajte se tkaninama, od somota i velura do pamuka, jer će romantične teksture učiniti da se osećate senzualno i udobno. Ručno pravljeni ukrasi za sto i maštovitost u kombinovanju boja takođe mogu da budu vrlo efektni detalji u dekorisanju prostora, posebno stola.

 

Ukrasite dom bojama. Koristite pastelne nijanse ružičaste, ljubičaste i žute kako bi napravili romantičnu atmosferu. Za ljubitelje šik detalja i elegancije, preporučujemo dekorisanje stola u crnoj, crvenoj i beloj boji. 

 

Ako vam je potrebna i kulinarska inspiracija, istražite najbolje recepte Kuće Stil i uspeh sigurno neće izostati. 

 

 

Foto: Oz La / Revedecor / Shel Decor