PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Jednostavna viseća lampa u samo pet koraka

  • Objavljeno:
  • 16.1.2015

Ova jednostavna lampa modernog dizajna idealan je dekorativni detalj za svaki dom. Za njenu izradu nije vam potreban alat, već samo malo truda i mašte.

 

Potreban materijal:

 

Mašinski šraf dužine 6-12 mm

Heksagonalni navrtanj koji odgovara šrafu

Marker

Skalpel

Samolepljiva traka

Ravan, fleksibilan i teško zapaljiv materijal (posebne vrste papira, koža, platno ili žičana mreža)

Kabl sa grlom za sijalicu

 

 

Način izrade:

 

1. Isecite materijal za abažur. Standardna veličina za izradu je 22 x 28 cm, ali možete eksperimentisati i sa drugim dimenzijama.

 

2. Uvijte materijal tako da napravite kupu, a zatim markerom obeležite mesto na kojem ćete staviti šraf. Konus pričvrstite samolepljivom trakom i ispravite ga ukoliko je potrebno, kako ne biste pogrešili prilikom bušenja rupe za šraf.

 

3. Odvijte materijal, stavite ga na ravnu površinu i probušite rupu za šraf. Potom ga ponovo uvijte u kupu, ali sada oko kabla.

 

4. Ubacite šraf na obeleženo mesto, zategnite materijal sve dok ne dobijete željeni oblik, a zatim stavite navrtanj na šraf kako biste učvrstili dizajn. Izvucite kabl sa spoljašnje strane. Postavite  sijalicu na grlo i obavezno proverite da li dodiruje abažur.

 

5. Kabl okačite na željeno mesto i vaša nova viseća lampa je spremna za upotrebu.

 

Oplemenite svoj životni prostor zanimljivim lampama – napravite IQ abažur ili svoju staru podnu lampu prevorite u fantastičnu uz pomoć papirnih tanjirića.

 

Foto: Design-milk.com