PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Izolujte fasadu za ugodniji i bezbedniji dom

  • Objavljeno:
  • 29.2.2016

Grejanje i hlađenje su ključni energetski potrošači, a većina ove energije uzaludno se troši zbog neadekvatne izolacije. Na domaćem tržištu konačno su se pojavile i jedinstvene Frontrock MAX E fasadne ploče sa dve gustine od kamene vune za kontaktne fasade (ETICS), zahvaljujući kojima ROCKWOOL izolacija osigurava prijatnu atmosferu u unutrašnjosti objekta održavajući stabilnu temperaturu između 20 i 26°C, nezavisno od hladnih zima i vrućih leta.

 


   URADI SAM: Zvučna izolacija od kamene vune u pregradnim zidovima (VIDEO)

 

   Zaštitite se od neželjene buke u svom domu ili radnom prostoru. Ugradnja kamene vune u                pregradne zidove sprečava širenje buke, što osigurava zdraviji, mirniji i slobodniji život.

 


 

ROCKWOOL Frontrock MAX E ploče objedinjuju izvrsne toplotne karakteristike elastičnog donjeg sloja sa izuzetnom mehaničkom čvrstoćom gornjeg sloja, što utiče na karakteristike celog sistema. Gornji sloj velike tvrdoće posebno je označen i uvek treba da bude okrenut ka spolja.

 

 

Preporučuju se u novogradnji i sanaciji objekata koji nemaju definisanu nosivost postojećeg spoljašnjeg fasadnog sloja. Učvršćuju se lepljenjem i sa tri mehaničke pričvrsnice po ploči. Dimenziono su stabilne na temperaturne promene što direktno utiče na dugotrajnost i izgled fasade. 

 

 

6 razloga da izaberete Frontrock MAX E ploče i ROCKWOOL izolaciju:

 

1. Manji troškovi za grejanje i hlađenje

 

Neizolovana prosečna kuća od 100 m² godišnje za grejanje troši 20.000 kWh energije ili oko 2.600  m3  gasa, ako se kao energent koristi zemni gas. Izolacijom fasade, krova i podova, te zamenom stolarije potrošnja energije za grejanje iste kuće može se svesti na svega 4.000 kWh ili oko 520 m3  gasa godišnje.

 

Više o toplotnoj izolaciji: ZIMI GREJE – LETI HLADI

 

 

2. Brz povrat investicije

 

Investicija u Frontrock MAX E fasadne ploče brzo se vraća i dugoročno obezbeđuje uštedu kroz manje troškove za grejanje i hlađenje.

 

Zgrade je neophodno izolovati ne samo zbog hladnih perioda, već i zbog letnjih meseci, kada je najveće opterećenje energetskog sistema. Energetski obnovljen dom trošiće manje energije za grejanje i hlađenje, što će se videti već na prvom sledećem računu za grejanje, odnosno električnu energiju.

 

Više o benefitima ove izolacije na: PREDNOSTI Frontrock MAX E

 

 

3. Štiti ljude i imovinu u slučaju požara

 

ROCKWOOL Frontrock MAX E negorive su izolacione ploče sa tačkom topljenja iznad 1.000 °C. Materijali se po evropskim normama za zaštitu od požara klasifikuju prema reakciji na požar u klase od A1 do F. Glavni kriterijum za određivanje reakcije na požar građevinskih materijala su njihova zapaljivost, stepen emitovanja toplote, širenje vatre i količina dima, toksičnih gasova i gorućih čestica. ROCKWOOL Frontrock MAX E nosi oznaku A1, što je najviša klasa negorivosti.

 

 

 

4. Štiti od buke

 

Dokazano je da preterano izlaganje buci utiče negativno na zdravlje ljudi i otežava koncentraciju i opuštanje. ROCKWOOL kamena vuna zbog vlaknaste strukture "upija" buku i tako podiže nivo udobnosti i kvaliteta života, kako kod kuće, tako i na poslu.

 

 

 

5. Fasada otpornija na mehanička oštećenja

 

ROCKWOOL Frontrock MAX E ploče svojom strukturom od dve gustine osiguravaju elastičnost i bolja mehanička svojstva vaše fasade. Spoljašnji sloj veće gustine osigurava bolje mehaničke karakteristike, dok unutrašnji sloj manje gustine poboljšava toplotno izolaciona svojstva. Osim toga,  ove ploče dimenziono su stabilne na temperaturne promene što direktno utiče na dugotrajnost i izgled fasade, te se preporučuju i za fasade koje su više izložene mehaničkim oštećenjima (oko škola, igrališta i slično).

 

 

 

6. Paropropustnost za zdrave uslove u domu

 

Frontrock MAX E je paropropustna izolaciona ploča, pa omogućuje prolaz vodene pare kroz zidove i sprečava kondenzaciju. Ove fasadne ploče su paropropustne izolacione ploče koje omogućavaju spoljnim zidovima da "dišu" i time nesmetano odvode višak vodene pare iz prostora prema spoljašnjoj okolini. Na taj način eliminišu pojavu kondenzacije na zidovima i pojave plesni i obezbeđuje izuzetno zdravu i ugodnu mikroklimu u prostoru.

 

Detaljnije na: O paropropustnosti