PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ideje za reciklažu drvenih paleta

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Kreativne stvari uvek su aktuelne i zanimljive. Ukoliko želite da obnovite nameštaj, a nemate dovoljno novca, drvene palete su idealno rešenje za vas. Drvene palete mogu se iskoristiti za pravljenje postolja za najrazličitije kombinacije garnitura za sedenje i to u kompletu sa klub stolom. Ovo veoma efektno i estetski upečatljivo rešenje idealno je dvorište, a može se primeniti i za unutrašnje prostorije. 

 

Od paleta se mogu napraviti i ograda ili pregradni zid, pomoćni radni pult u kuhinji, komoda za časopise ili polica za knjige, cveće, začine... Takođe, može se kreativno iskoristiti za izradu zidnog čiviluka, klupe za sednje ili pak ljuljaške.

 

Uz odgovarajuću obradu palete mogu da posluže i kao uzglavlje ili podnožje bračnog kreveta ili da se od njih napravi noćni stočić. Ukoliko često imate goste, odlična su zamena za neudobne ležajeve i kamperske dušeke.

 

Palete u kancelariji upadljiv su dekorativni element. Dizajneri iz holandskog studija Most architecture osmislili su kancelarije od starih drvenih paleta. Oni su izbacili nameštaja koji radni prostor čini sterilnim i dosadnim i od starih paleta napravili stolove, garniture za sedenje, komode… Ako se rastavi na delove, paleta se može iskoristiti za pravljenje ploče trpezarijskog stola, pokrivanje podova poput parketa, ukrašavanje zidova i slično.