PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Francuska klupa od starih stolica

  • Objavljeno:
  • 13.8.2016

Ukoliko imate par starih stolica koje ste nameravali da bacite, pružite im novu šansu da budu korisne. Napravite fantastičnu klupu u francuskom stilu koja će ukrasiti terasu, baštu, hodnik ili sobu.

 


   Napravite klupu za baštu za manje od jednog sata

 

   Baštenski nameštaj ne mora da bude skup. Pomoću blokova i greda možete transformisati deo    dvorišta ili terase u moderan kutak za uživanje za svega sat vremena i relativno malo novca.

 


 

Potreban materijal:

 

Dve stolice

Letve

Šperploča

Šrafovi

 

Način izrade:

 

1. Odabir stolice

 

Pronađite dve iste stolice koje imaju zaobljen naslon i izgledaju lepo  gledano sa strane. Potrebno je da naslon i zadnje noge budu izjedna, kao i da naslon ne bude visok.

 

                

 

2. Rastavite stolice

 

Za izradu klupe su potrebni samo naslon i zadnje nogare stolice, pa je potrebno da uklonite sedište i prednje nogare.

 

3. Napravite okvir za sedište

 

Za izradu okvira za sedište klupe upotrebljene su letve dužine 90 i 30 centimetara. Koristite šrafove dužine 9 cm kako bi sastavili pravougaoni okvir od letvi. Zatim pričvrstite naslone stolica za okvir sedišta.

 

                

 

4. Napravite donju policu

 

Kako bi klupa bila čvršća i da se ne bi klatila, potrebno je da nogare povežete sa bar još četiri letve. Ne samo što će obezbediti veću stabilnost, ova konstrukcija može poslužiti i kao praktična polica.

 

                

 

5. Ofarbajte klupu

 

Rupe koje su ostale nakon rastavljanja stolica popunite gitom za drvo, ostavite da se osuši, a zatim išmirglajte. Šmirglom pređite i preko dugih neravnih površina koje nameravate da ofarbate.  Ako nemate mnogo iskustva, pogledajte kako da izbegnete greške prilikom farbanja nameštaja.

 

                

 

6. Napravite sedište

 

Isecite komad šperploče odgovarajućih dimenzija koju ćete pričvrstiti na gornju policu klupe, odnosno okvir sedišta. Tapacirajte ploču kako bi klupa bila udobnija za sedenje.

 

                 

 

Možete postaviti dodatan dušek za sedenje kao i ukrasne jastučiće.

 

                 

 

Foto: anoregoncottage.com / Jami Boys