PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fantastični načini da iskoristite stari džemper

  • Objavljeno:
  • 22.12.2020

Džemperi se pohabaju, postanu mali, promeni se moda. Međutim, to ne mora da znači da treba da ih bacite. Pružite im novi život tako što ćete ih pretvoriti u nešto potpuno drugačije, a evo i kako!

 

1. Zimski svećnjaci

 

Obmotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svećnjaka ili tegle, a najpraktičniji deo džempera u tu svrhu su rukavi.

 

 

2. Jastučnica

 

Umesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. Veoma jednostavan projekat čak i za one koji nisu vični u šivenju.

 

 

3. Rukavice

 

Rukavice su još jedan lak a koristan način da reciklirate staru garderobu. Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete imati nov par rukavica da vas greje.

 

 

4. Abažur

 

Čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u atraktivnu i unikatnu ako "obučete" abažur u pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će držati materijal na mestu.

 

 

5. Čuvar toplote

 

Ovaj ukrasni detalj na šolji održavaće piće duže toplim. Isecite komad džempera, a na krajeve stavite čičak traku ili dugme kako bi mogao lako da se skida. Po potrebi opšijte jednu ili obe ivice trakom i grejač za šolju je gotov.