PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fantastična lampa od plastičnih kašičica

  • Objavljeno:
  • 24.10.2015

Stvaranje nečeg korisnog sopstvenim rukama pruža veliko zadovoljstvo, a naročito ako se koriste materijali koji bi inače bili bačeni. Projekti koji koriste reciklirane materijale postaju sve popularniji jer predstavljaju stvaran način da se učini nešto pozitivno za planetu.

 


   Napravite elegantan luster od starih sijalica

 

   Čak iako ne rade, sijalice mogu biti originalan detalj u enterijeru. Unesite novo svetlo u vaš              životni prostor i zabavite se praveći elegantan vintage luster od starih sijalica.

 


 

Ako mislite na prirodno okruženje i volite kreativne "uradi sam" projekte, pogledajte kako je dizajner Jaroslav Olenev pronašao maštovit način da reciklira plastične kašičice i bocu i od njih napravi lep i koristan abažur. Negovu ideju prepoznao je magazin "FutureNow" i nagradio u kategoriji "Ekologija i dizajn".

 

Potreban materijal:

 

Plastične kašičice

Plastična boca

Silikonski pištolj

Skalpel

Makaze

Kabl sa grlom za štedljivu sijalicu

Štedljiva sijalica

 

 

Način izrade:

 

1. Skalpelom isecite veliku rupu na dnu plastične boce.

 

 

2. Isecite drške kašičica. Poželjno je da kašičice budu istih dimenzija i da budu suve. Vodite računa dok ih sečete – zaštita za ruke i oči nije na odmet. Uključite silikonski pištolj i kada je lepak zagrejan, lepite kašičice od dna boce kako je prikazano na slici.

 

                                            

 

4. Lepite kašičice sve dok ne dođete do vrha boce.

 

 

5. Napravite mali venac od kašičica tako što ćete zalepiti desetak kašičica u krug kao što je prikazano. Venac zatim zalepite na bocu kako bi se sakrilo grlo.

 

 

6. Provucite kabl kroz bocu, zavrnite štedljivu sijalicu.

 

 

Pronađite savršeno mesto za vašu novu lampu.

 

 

Ceo postupak je vrlo jednostavan, o čemu svedoči i video tutorijal koji može biti koristan ako još jednom želite da se podsetite svih koraka.