PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dekorišite dom za Dan zaljubljenih

  • Objavljeno:
  • 9.2.2015

Priredite voljenoj osobi nezaboran Dan zaljubljenih. Predlažemo vam pet jednostavnih ideja pomoću kojih ćete, uz malo truda, transformisati svoj dom i napraviti romantičan kutak samo za vas dvoje.

 

Romantične svetiljke

 

Kreirajte romantičnu atmosferu igrom senki i prostor učinite opuštenim, lepim i toplim. Da biste napravili ove romatične svetiljke potrebni su vam auto-lak u boji po izboru, samolepljiva traka, dekorativne trake i kanap, staklene tegle, LED trake ili sveće, skalpel i marker.

 

Zalepite samolepljivu traku preko tegle i na njoj markerom nacrtajte srce. Skalpelom odstranite višak trake, a zatim auto-lakom obojite teglu. Kada se boja osuši, pažljivo odlepite selotejp. Teglu ukrasite dekorativnom trakom ili kanapom. Na kraju u teglu ubacite LED traku ili sveću. Ako vas zanimaju i druga kreativna rešenja, pogledajte još neke ideje za fantastične svećnjake.

 

 

Foto: Blog.lights.com

 

Srce na platnu

 

Ostavite ljubavnu poruku na originalan način. Ljubav se ne mora uvek iskazati rečima. Iznenadite svoju voljenu osobu slikom na kojoj ćete joj pokazati koliko je zaista volite. Za to vam je potrebno slikarsko platno, boje, samolepljiva traka, tkanina, lepak i dugmad.

 

Uzmite slikarsko platno i olovkom obeležite širinu pruga, a zatim ga prelepite samolepljivom trakom. Svaku drugu prugu obojite crnom bojom, podjednako na prednjoj i bočnim stranama slike. Dok se boja suši, isecite tkaninu u obliku srca i na nju zalepite dugmad. Pustite da se lepak osuši, a zatim tkaninu zalepite na sredini platna. Iskoristite bele pruge da voljenoj osobi napišete poruku za Dan zaljubljenih.

 

 

Foto: Uncommondesignsonline.com

 

Venac ljubavi

 

Dokorišite dom za Dan zaljubljenih uz pomoć ovog zanimljivog detalja. Napravite venac od papira i konca za samo 20 minuta i njime ukrasite prozor, zid ili kreirajte intimni kutak samo za vas dvoje. Sve što je potrebno da uradite je da iseckate papir u obliku srca i krugova. Delovi mogu biti iste ili različitih boja i veličine – to zavisi samo od vas. Kada ste isekli sve delove, povežite ih koncem i provucite kroz šivaću mašinu i venac je spreman!

 

 

Foto: Thecreativeplace.blogspot.com

 

Iks-oks poklon za zaljubljene

 

Kada ste zaljubljeni, ljubav iskazujete na različite načine. Budite kreativni i iznenadite dragu osobu originalnim poklonom. Da biste napravili ovu sliku nije neophodno da znate da crtate. Dovoljno je samo da nabavite šablone slova, auto-lak, samolepljivi papir, makaze i slikarsko platno.

 

Iscrtajte prave linije na platnu, tako da redovi koje prave budu nešto širi od visine slova. Na samolepljivom papiru, uz pomoć šablona, ispišite X i O. Slova zatim pažljivo isecite makazama i nalepite na površinu platna. U jednom redu, po vašem izboru, između dva iksa ostavite prazan prostor. Rukom ili uz pomoć šablona nacrtajte srce, kako biste stvorili malu optičku varku i sliku učinili jedinstvenim iskazom ljubavi. Kada ste zalepili sve elemente, platno obojite crvenim auto-lakom. Sačekajte da se boja osuši i lagano odlepite slova.

 

Ako je vaša emotivna veza već prevazišla faze početne opijenosti i prerasla u ozbiljnu vezu, tabla zajedničke budućnosti biće još upečatljiviji poklon.  

 

 

Foto: Craftaholicsanonymous.net

 

Ekser do eksera – srce

 

Najlepši poklon je onaj koji sami napravimo voljenoj osobi. Pokažite svoju ljubav i bez ijedne reči joj stavite do znanja koliko vam je stalo do nje. Za to vam je potrebna drvena tabla, crveni konac, čekić i ekseri.

 

Na tabli olovkom nacrtajte srce. Ukoliko niste sigurni, srce najpre nacrtajte na papiru i postavite ga na tablu, a zatim duž obeležene linije čekićem zakucajte eksere. Provucite konac oko eksera u različitim pravcima. Ne postoji pogrešan način – jednostavno nižite konac sve dok ne dobijete željeni dizajn. Na kraju koncem obavijte eksere kako biste naglasili oblik. I poklon je spreman!

 

 

Foto: Greenweddingshoes.com

 

Pogledajte i kako da sa stilom napravite zanimljive poklone i iznenadite svoju voljenu osobu. Saznajte i koji je najprikladniji dar za Dan zaljubljenih