PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Četiri načina da učinite svoj dom praktičnim

  • Objavljeno:
  • 25.3.2014

U svakom domu postoje stvari koje kradu prostor i nemaju pogodno mesto. Iskoračite iz šablona i smestite stvari na do sada neubičajena mesta i učinite da vam sve bude na dohvat ruke. Uštedećete vreme, prostor i bićete zadovoljnijim novonastalim kućnim rasporedom.

 

1. Radni kutak na dohvat ruke

 

Bilo da se bavite šivenjem, dekupažom ili nečim trećim, ako želite da vam neophodne sitnice uvek budu pri ruci sve ih rasporedite oko radne površine. Potrepštine organizujte u police i pregrade na zidu ispred radne površine, kao i na samu radnu površinu. Sitnice spakujte u kutije kako prostor ne bi bio pretrpan, na više police postavite ono što ne koristite konstantno, a ono što možete da sortirate postavite u staklene tegle jer će radni prostor tako i vizuelno delovati lepše, uredno i kreativnije.

 

 

2. Oprema za sport na zidu

 

Pakovanje opreme za sport uvek oduzima vreme pre izlaska iz kuće, a sa jednim malim trikom zaboravićete na ovu užurbanu radnju. Zid u garaži ili čak zid u predsoblju poslužiće kao idealno mesto za kačenje sportske opreme – od džakova sa loptama, preko bicikla do prateće opreme. Na zid pričvrstite eksere, koje ćete koristiti kao čiviluk, pa svu opremu možete rasporediti tako da bude pregledna i lako dostupna. Na zid okačite kutiju sa čistom opremom pa će spremanje za trening biti jednostavno i brzo.

 

 

3. Vešti u kuhinji

 

Dok kuvate nemojte gubiti vreme na traženje escajga i sitnica koje su vam neophodne. Mi vam predstavljamo sasvim jednostavnu ideju – kuhinjski zid pretvorite u radionicu tako što ćete sav potreban pribor okačiti na zid. Koncept kuhinje-radionice predstavljen je i na ovogodišnjem sajmu nameštaja “Imm Cologne” u Kelnu, a ljudi obožavaju ideju da njihova kuhinja postane mesto na kome im je sve za brzo kuvanje ili popravku u kući na dohvat ruke.

 

 

4. Iskoristite svaki delić prostora

 

Izbegnite uobičajenu zamku neiskorišćenog prostora unutar kuhinjskih elemenata i sve pojedinačne sudove, daske i poslužavnike različitih veličina poređajte vertikalno. Manje predmete možete da složite i u kutije i poređate ih jednu na drugu. Nered koji proizvode poklopci šerpi zauvek ćete izbeći time što ćete ih okačiti na vrata i pričvrstiti jednostavnom pregradom.

 

 

Da biste učinili svoj dom praktičnim, razmišljajte van okvira i osmislite gde bi vašim stvarima mogli da pronađete idealno mesto u kući. Jednom kada svakoj stvari dodelite svoje mesto i uštedite prostor i vreme, dobićete nove ideje i za uređenje doma.