PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Brzi i kreativni projekti za dekorisanje kuće

  • Objavljeno:
  • 31.7.2014

Osvežite dekor vaše kuće uz pomoć pet zanimljivih i brzih projekata, koji će vaš dom učiniti elegantnijim i praktičnijim. Potrebno vam je samo malo novca i truda, a efekti će biti uočljivi već na prvi pogled.  

Tapacirano uzglavlje

Napravite uzglavlje po želji i meri. Ovaj savremeni pačvork je veoma lako napraviti od komada skladne tkanine. Da biste napravili osnovu, isecite čvrsu penu za cvećare u kvadrate od 20 cm, šperploču od 0,5 cm i tkaninu. Zalepite ove slojeve tako da tkanina bude odgore. Isecite tkaninu tako da preklopi i zadnji deo bar 1,5 cm, a zatim zaheftajte tkaninu za poleđinu kutije.

Da biste sklopili uzglavlje, isecite komad šperploče debljine oko 0,5 cm koji će biti veličene celog uzglavlja. Poređajte kutije na naličje i sastavite ih jakom lepljivom trakom. Potom sve to preklopite šperpločom i zašrafite kako biste učvrstili sve slojeve. Na samom kraju prikačite alke na pozadinu, zakačite uzglavlje na zid i uživajte u efektima svog rada.

 Efekat tapeta na zidu

Koristite veliki šablon kako biste ukrasili vaš zid, jer deluje veoma efektno i zanimljivo u skoro svakom enterijeru. Da biste to postigli nanesite šare od poda do plafona, samo do određene visine ili na samo jedan zid. Izbor zavisi od vašeg ukusa i rasporeda nameštaja u samoj prostoriji. Bitno je da boje budu uslkađene, a ako niste sigurni da li ste odabrali pravu kombinaciju, pročitajte naše uputstvo kako da transformišete dom pomoću boja i kako odabrati idealne boje za nameštaj.

 Napravite upečatljiv prolaz

Transfirmišite običan dovratak u lep prolaz. Okačite zavese u standardan dovratak kako biste dodali topao, dekorativan detalj sobi. Za sofisticirani finiš koristite dekorativnu garnišnu ili nadvratak koji ćete ofarbati i dodati drvenu ukrasni traku, kako biste postigli klasičan izgled. Na taj način ćete sasvim običan deo svog doma pretvoriti u zanimljiv detalj koji definitivno neće ostati nezapažen, a poboljšaće i celokupan utisak o vašem enterijeru.  

 

  
Kreativna kuhinjska polica

Razmišljajte na kreativan način i umesto standardnih vitrina u trpezariji, isprobajte ovu zanimljivu alternativu. Dve police za knjige okačite horizontalno na zid, a treću postavite ispod - na pod. Izložite omiljene  komade posuđa na najuočljivija mesta, a servise koje često koristite postavite tako da vam budu lako dostupni. Srednju policu postavite u visini pulta tako da može da posluži i kao mini bar. Na taj način ćete joj obezbediti multifunkcionalnost, koja je uvek pogodna za police koje se nalaze na ovoj visini. Ako vam je bitno da vaš dom bude što praktičniji za svakodnevni život, pročitajte i pet saveta za praktičnu kuhinju, kao i četiri načina da učinite svoj dom praktičnim.

 Lako dostupna kolica

Uštedite novac koristeći stare komade nameštaja. Malo farbe i četiri točkića pretvoriće staru policu u veoma praktična i uvek korisna kolica. Police su savršene za držanje posuđa i stolnjaka, a u fioku se mogu odložiti po potrebi.

 Izvor: bhg.com