PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 sjajnih tehnika krečenja

  • Objavljeno:
  • 6.2.2018

Ako razmišljate o krečenju vašeg doma i u potrazi ste za kreativnijim rešenjima od jednobojnih zidova koji nemaju poseban šarm, na pravom ste mestu. Otkrivamo sjajne trikove kako da na originalan način – potpuno sami i bez pomoći profesionalaca okrečite dom i pri tom se zabavite.

 

Pogledajte kako da dekorišete zidove u vašoj kući sa jednostavnim alatom i malo novca.

 

 

Ukrasite zidove metlom

 

Za postizanje izgleda koji se savršeno uklapa u sve vrste stilova enterijera možete upotrebiti metlu. Nakon što prekrečite zidove, pređite metlom po površini tako da ostanu ravni vertikalni tragovi.

 

 

Šaranje krpom

 

Uvrnite krpu i umočite je u farbu. Uklonite višak boje i rolajte preko zidova. Poput ukrašavanja sa sunđerom, i ova tehnika će ostaviti neujednačene šare koje će pružiti zidovima interesantan izgled.

 

 

Šare od folije

 

Ukoliko želite da postignete elegantan izgled, okrečite zid i dok je farba još vlažna zalepite nagužvanu foliju. Na zidu će ostati suptilne šare.

 

 

Nijansiranje sunđerom

 

Ova tehnika sa jeftinim alatom ostavlja zadivljujuć efekat, a možete da se opredelite za kombinaciju više tonova ili čak različitih boja. Za podlogu možete upotrebiti upečatljive metalik boje poput zlatne, koja pruža divan kontrast tirkiznoj boji.

 

 

Revitalizujte zidove

 

Ako vam život puži limun, napravite limunadu! Odsecite polovinu limuna i upotrebite ga kao pečat kako biste osvežili zidove.

 

 

Tufnice od kukuruza

 

Kukuruz može da zameni valjak. Premažite njegovu površinu farbom i ostaviće zanimljive tufnice na zidu.

 

 

Prugice od konopca

 

Obmotajte deblji konopac oko komada drveta ili valjka i umočite površinu u farbu. Pažljivo ostavite otiske kako se boja ne bi razmrljala i menjajte smer kako biste postigli još interesantniji efekat.