PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5+ sjajnih načina da ukrasite novogodišnji sto

  • Objavljeno:
  • 9.12.2020

Da bi vaš sto zablistao u novogodišnjoj noći, ne morate potrošiti mnogo novca, ni vremena. Ne morate čak ni biti mnogo vešti u uradi sam projektima! Pripremili smo za vas genijalne ideje kako da ukrasite sto u prazničnom duhu na vrlo jednostavan način, i to od materijala koje verovatno već imate u domu.

 

1. Držač za escajg ili salvete

 

Korisno i praktično – i ujedno dekorativno!  Ova jelkica napravljena od filca poslužiće vam kao držač za salvete ili escajg (ili oba zajedno). Možete ga napraviti od bilo kog čvršćeg materijala, pa čak i od debljeg ukrasnog papira sa novogodišnjim motivima.

 

Za izradu će vam biti potrebne makaze, jedan list A4 papira za šablon, marker i materijal od kog ćete praviti držač. Najpre isecite šablon u željenom obliku, a kada budete zadovoljni formom i veličinom, onda isecite i sam materijal. Sve što treba da uradite na kraju je da zasečete jelku po sredini kao što je prikazano i vaš držač je gotov.

 

 

2. Dekorativna kartica sa imenom za čašu

 

Ukrasnim papirom možete ulepšati i vinske čaše. Izrežite željeni oblik – zvezdu, pahuljicu, srce… i prosecite papir do pola kao što je prikazano na slici. Izrežite i manji krug u sredini kako bi kartica bolje legla na dršku od čaše.

 

Pored dekorativne funkcije, ove kartice će vam olakšati da prepoznate koja je vaša čaša: upotrebite različite boje ili oblike za svaku osobu, ili jednostavno napišite imena na svakoj kartici.

 

 

3. Novogodišnja jelka od salvete

 

Prvi utisak je važan, zato razmišljajte o svim detaljima. Ako ne koristite ukrasni držač za salvete – i sama salveta može postati ukras. Pratite korak po korak uputstvo sa slika iz galerije i napravićete dekorativnu jelku koristeći samo salvetu.

 

 

 

4. Prsten za salvete sa prazničnim motivima

 

Kupovni držači za salvete mogu biti skupi, ali što je gore, teško je naći baš onakve kakvi vam trebaju. Zato sjajna stvar to što ih možete napraviti sami – u željenom obliku, boji i materijalu, i to veoma lako. Dovoljno je samo da isečete papir po šablonu koji je prikazan – dat je primer lista, ali vi možete prilagoditi oblik i napraviti prsten u obliku lampiona, anđeoskih krila, srca, hrasta…

 

 

5. Ukrasni prsten za vinsku čašu

 

Brzo i lako, po istom principu kao što ste napravili prsten za salvete, možete napraviti i ukras za čašu. Jedino što je potrebno je da prilagodite dimenzije kako prsten ne bi bio preširok.

 

 

Bonus – Novogodišnji anđeo

 

Za kraj, još jedna ideja kako da napravite ukras za sto ili tanjir. Iza izradu anđela biće vam potreban čvršći dekorativni papir koji treba iseći po šablonu koji je prikazan na slici. Savijte papir tako da se spoje zasečeni delovi i vaš ukras je spreman za sto.