PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

3 u 1: tepih, prekrivač za sto i ukras za zid od kićanki

  • Objavljeno:
  • 17.5.2015

Ulepšavanje enterijera ne podrazumeva uvek velika ulaganja ili promenu nameštaja. Nekad, samo jedan dekorativni predmet može biti sasvim dovoljan. Za ovaj "uradi sam" projekat trebalo bi da odvojite ceo vikend, ali trud vam će se isplatiti jer ova interesantna prostirka može imati više namena.

 

Možete je koristiti kao tepih, prekrivač za sto, stolicu ili tabure, ukras za zid ili kao alternativu za tradicionalno uzglavlje za krevet. Boju odaberite po želji, možete koristiti više različitih boja, a mi vam predlažemo više nijansi jedne boje kako bi se postigao "ombre efekat".

 

 

Potreban materijal:

 

10 vunica (za prostirku 1x1 m)

podloga za tepih

makaze

metar

 

Način izrade:

 

1. Da biste napravili kićanke, jedan kraj vunice držite u ruci i namotavajte oko prstiju čvrsto sve  dok ne budete mogli više da pomerate prste. Što više puta obmotate, to će kićanka biti bogatija, a tepih gušći. 

 

 

2. Skinite vunicu sa ruke, a zatim par puta obmotajte kraj vunice koji je i dalje povezan sa klupkom preko sredine namotane vunice. Ostavite 15-ak centimetara da visi da biste mogli da zavežete kićanku za podlogu, odsecite i zavežite vunicu.

 

 

3. Makazama presecite namotanu vunicu sa obe strane kako je prikazano na slici i napravili ste kićanku. Možete praviti i kićanke različitih veličina.

 

 

4. Isecite podlogu za tepih na željenu veličinu. Provucite "rep" kićanke tri puta kroz rupice podloge i zavežite ga u čvor.  Vezujte kićanke jednu do druge sve dok ne prekrijete celu površinu podloge.

 

Ako vam se sviđaju kreativne "uradi sam" ideje za dekoraciju enterijera, pogledajte i kako da napravite veselu mini galeriju na zidu, jednostavne viseće lampe u samo pet koraka i neobičan zidni sat.

 

Foto: brit.co