PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Znate li šta je bedijator?

  • Objavljeno:
  • 20.3.2014

Tehnološkim iznenađenjima nikad kraja, baš kao ni ambicioznim idejama dizajnera koji inspiraciju često nalaze tamo gde je najmanje očekujemo. Korejski dizajner Ji Kunvoo došao je tako na originalnu ideju da napravi novi sistem grejanja, odnosno radijatora koji će za samo nekoliko sekundi moći da se tranformišu u udoban i topao krevet.

 

Bedijator, kako je očekivano nazvan ovaj izum, već je postao sinonim za najtopliji krevet na planeti, jer je ovaj inteligentan sistem grejanja dizajniran tako da obezbedi idealnu sobnu temperaturu, ali po potrebi i najtopliji kutak za spavanje ili odmor u vašem domu.  

 

Bedijator obezbeđuje cirkulaciju toplog i čistog vazduha tokom zime, odnosno hladnog i osvežavajućeg tokom leta, a pri tom postiže i zavidnu energetsku efikasnost zbog gubitka energije koja je svedena na minimum, što značajno smanjuje i račune vlasnika.  

 

Sa strane ima ugrađen LED ekran, na kojem korisnici mogu da dobiju razne informacije, kao što je temperature u sobi, vreme i datum, a kroz zeleni otvor sa strane zagreva ili hladi prostoriju u kojoj se nalazi.

 

Sa posebnim oduševljenjem dočekan je u hladnim predelima, ali i porodicama koje ne uživaju u zimskom periodu, a definitivno će se svideti i onima koji na svaki način žele da uštede nekoliko metara stambenog prostora.