PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Volkswagenova buba kakvu još niste videli

  • Objavljeno:
  • 24.11.2019

"Buba" se vratila, ali u neočekivanom obliku! Zaljubljenici u Volkswagenov legendarni automobil ne mogu da se pomire da je "buba" (po drugi put) otišla u istoriju i stoga pronalaze kreativne načine da produže vek svom voljenom modelu.

 

Tako je i Brent Walter kreirao interesantnu reinterpretacuju "bube" tako što je upotrebio originalne delove ovog automobila i izradio neodoljivi mini motocikl koji je nazvao "volkspod".

 

 

Brent, koji se inače bavi izradom unikatnih modela po narudžbini, koristio je blatobrane modela "typ 1" kako bi dobio karoseriju za svoj retro motocikl.

 

 

Blatobrani su isečeni tako da zadrže prednju i zadnju signalizaciju, a zatim spojeni u prepoznatljiv polukružni oblik. "Bubin" far postao je prednje svetlo motocikla, dok je stop svetlo sa Volkswagenovog automobila upotrebljen je kao zadnje svetlo dvotočkaša.

 

 

Brent je izradio dva modela "volkspod-a" u autentičnim pastelnim nijansama plave i zelene boje koje su krasile i originalne "bube". Dodate su i široke ručke koje podsećaju na guvernale bicikala iz 90-ih godina.

 

 

Ispod unikatne karoserije motocikla nalazi se motor od 79 ccm (zeleni volkspod), odnosno 212 ccm (plavi).

 

 

"Buba" je prvi model nemačkog proizvođača automobila Volkswagen, a ujedno i jedan od najpopularnijih i najprodavanijih automobila na svetu sa preko 21,5 miliona proizvedenih primeraka.

 

 

 "Typ 1" proizvodio se od 1938. pa sve do 2003. godine, a zbog velike popularnosti, fabrika Volkswagen je 2008. godine počela da proizvodi i "novu bubu".

 

 

Foto: Brent Walter