PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

USB punjač koji napaja vaš telefon energijom iz biljaka

  • Objavljeno:
  • 30.4.2016

Problemi s prekratkim trajanjem kapaciteta baterija u našim pametnim telefonima sasvim su očekivana posledica činjenice da su mobilni uređaji koje koristimo sve napredniji, procesori sve brži, hardveri sve moćniji, a ekrani sve većih dijagonala i rezolucija.

 

Upravo iz tog razloga baterije se sve brže prazne, što je trenutno najveći nedostatak smartfona. Stoga sve kompanije pokušavaju da reše ovaj problem, a jedna startap kompanija ponudila je novo, izuzetno zanimljivo rešenje, koje koristi takozvane obnovljive izvore energije.

 


   Maska uz koju vam se baterija telefona nikada neće isprazniti

 

   Revolucionarna AMPWare maska spaja modernu i staru tehnologiju rešavajući najveći problem      smart telefona. Pogledajte i kako.

 


 

U pitanju je kompanija Bioo Lite, koja je osmislila USB punjač za baterije naših pametnih telefona koji koristi energiju biljaka! Tvorci ovog "biljnog USB punjača" tvrde kako je kompatibilan sa većinom pametnih telefona čije baterije može u potpunosti napuniti dva do tri puta tokom 24 sata.

 

Uz to garantuju da će njihovi punjači trajati najmanje pet godina, kao i da se mogu koristiti uz bilo koju biljku, iako neke, naravno, proizvode više energije od drugih. Kaktus je tako naveden kao jedna od biljaka koju nije preporučljivo koristiti. 

 


Trenutno je ovaj zanimljiv projekat u procesu skupljanja sredstava na Indiegogo servisu i za prilog u iznosu od 99 evra dobićete svoj primerak Bioo Lite punjača tokom decembra ove godine, kada se očekuju prve isporuke.

 

Video koji sledi otkriva kako funkcioniše ovaj izum koji je već pokupio simpatije miliona ljudi širom sveta.