PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Uređaj koji sprečava saobraćajne nesreće

  • Objavljeno:
  • 16.4.2015

Pametni uređaji postaju sve fascinantniji po funkcijama koje obavljaju, a uređaj "AdvicyDrive" je poseban po tome što vam može spasiti život. Kada osoba pada u san, broj otkucaja srca je između 10 i 30 otkucaja u minuti, a ovaj gadžet će upravo to iskoristiti kako bi korisnika sprečio da zaspi za volanom. "AdvicyDrive", naime, prati otkucaje srca tokom vožnje, kako bi utvrdio da li ste budni ili polako padate u san.

 

Ukoliko uređaj detektuje pad u broju otkucaja srca, on će automatski uključiti alarm na vašem smart telefonu kako bi vas razbudio. Nosi se uglavnom na ruci poput narukvice ili sata, ali može i na drugim mestima na telu. Zelenom LED lampicom osvetljava kožu, a u odnosu na varijaciju boje koju koža reflektuje nazad, senzor detektuje broj otkucaja srca. 

 

Kada broj otkucaja dođe u "crvenu zonu", glasan alarm će se aktivirati na vašem pametnom telefonu koji je povezan sa narukvicom i na taj način sprečiti nezgodu tokom vožnje. Ukoliko alarm ne bude stopiran u roku od 20 sekundi od aktiviranja, ovaj uređaj će automatski obavestiti četiri vaša prijatelja čije ste brojeve telefona ranije uneli u bazu kako bi odmah proverili da li je sve u redu.

 

Tačan datum pojavljivanja uređaja, kao i cena, još uvek nisu poznati, ali je sasvim izvesno da će ovo biti jedan od najkorisnijih uređaja koji se poslednjih godina pojavio na tržištu.

 

Pogledajte video i saznajte kako "AdvicyDrive" funkcioniše u praksi.