PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 11 High-Tech gadžeta i uređaja za kuhinje budućnosti

  • Objavljeno:
  • 5.3.2015

Ovi gadžeti još nisu dospeli na tržište, ali će upravo oni promeniti naše uobičajene aktivnosti u kuhinji. Pogledajte kako izgledaju kuhinjski gadžeti budućnosti i kakve nam sve promene donose.

 

1. Miito: Topla voda bez zagrevanja

 

Sa inovativnim štapićem "Miito" više nikada nećete morati da grejete više vode ili bilo koje druge tečnosti nego što vam je potrebno i tako rasipati energiju i novac. Potrebno je samo da ovaj štapić uronite u vodu, i to koristeći bilo koju čašu ili posudu koja vam je na raspolaganju, i "Miito" će na bazi indukcionog zagrešanja obezbediti željenu temperaturu. Može se koristiti za zagrevanje svih tečnosti, uključujući kafu i supe, tako da su mu mogućnosti primene izuzetno velike.

 

 

2. Nutrima: Najpraktičnije računanje nutritivne vrednosti

 

Ako ste oduvek želeli da znate tačnu nutritivnu vrednost hrane ili namirnica koje jedete, "Nutrima" će vas oduševiti. Dovoljno je samo da na tablu ovog uređaja postavite hranu koja vas zanima i dobićete sve potrebne informacije o njoj, od broja kalorija, preko svežine, do podataka o eventualnom prisustvu toksina. Genijalno, zar ne? 

 

 

3. Interaktivni šporet

 

Kompanija "Virlpul" (Whirlpool) najavila je kako će izgledati šporeti u vrlo bliskoj budućnosti i oduševila sve koji uživaju u kuvanju, ali i one koji od njega beže. Interaktivni šporet iz ove kompanije imaće specijalan ekran osetljiv na dodir koji će delovati i kao tabla za grejanje i kao ekran za interaktivnu komunikaciju na vebu.

Biće povezan na internet kao i svaki drugi smart uređaj, a zahvaljujući induktivnoj tehnologiji zagrevanja korisnici će moći da dodiruju tablu kao svaki “touchscreen” ekran, čak i dok kuvanje bude u toku. Na tabli će moći da pretražuju recepte na vebu, komuniciraju sa prijateljima putem Fejsbuka ili Twitera ili pak nađu neku drugu zanimaciju.

 

 

4. Sereneti Kitchen: Automatizovana mašina za kuvanje

 

Ako ste nekada pravili rižoto, onda vam je jasno koliko neka jela mogu biti zahtevna za pravljenje jer zahtevaju mnogo monotonog mešanja. Uskoro i tome dolazi kraj jer stiže automatizovana mašina za kuvanje "Sereneti Kitchen", za koju izumitelji tvrde da će moći da pravi čak i najzahtevnija jela bez ikakve pomoći. Ne verujete? Pogledajte video koji sledi. 

 

 

5. Kitchen-Grown Microgreens: Povratak prirodi

 

Za sve koji vode računa o zdravoj ishrani "Kitchen-Grown Microgreens" biće pun pogodak. Ovaj uređaj funkcioniše tako što u njegove pregrade stavite nekoliko odabranih semenki i za samo tri dana moći ćete da uživate u rezultatima, odnosno u svežoj zelenoj salati. Fantastičan način da stalno pri ruci imate zdrave namirnice za salatu ili dodatke za bilo koje drugo jelo. Više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu izumitelja.

 

 

6. Palate Smart Grill: Kuvajte sa svog telefona

 

Ako niste ljubitelji kuvanja, a vreme provedeno pored šporeta smatrate protraćenim, obradovaće vas najava da uskoro dolazi rešenje. Radi se o "Palate Smart Grill" koji će veš ručak ili večeru pripremati na savršenoj temperaturi, obaveštavati vas preko telefona svaki put kada dođe vreme za novi korak, a jelo održavati toplim sve dok ne budete spremni da uživate u ukusnom jelu. Kako sve to izgleda u praksi možete videti u video zapisu na sajtu proizvođača. Savršeno, zar ne? 

 

 

7. Pametni frižider

 

Prototip pametnog frižidera oduševio je sve koji su imali priliku da se "upoznaju" sa njim, a verujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni. Frižider budućnosti moći će na svom ekranu sa spoljašnje strane da vam prikaže sve namirnice koje imate u njemu, rok njihovog trajanja ako je dostupan, kao i tačno mesto na kome se nalaze. Tako ćete i bez otvaranja vrata i gubitka energije moći brzo i racionalno da se opredelite za hranu koju ćete konzumirati. Fantastično rešenje za neodlučne. 

 

 

8. SET TO MIMIC: Svaku hranu pretvara u vašu omiljenu

 

Dvadesetdvogodišnja dizajnerka iz Temišvara osmislila je komplet "SET TO MIMIC", sa kojim se plasirala u veliko finale konkursa za 2014. godinu koji organizuje "Elektrolux Design Lab" za studente dizajna i tehnologije iz svih krajeva sveta. Komplet uključuje tanjir, čašu i mikročip i dizajniran je tako da na čulnom nivou stvara ukuse i mirise po našoj želji i tako zdravu ishranu učini mnogo primamljivijom. Na taj način možete jesti voće ili povrće, a imati utisak da jedete sladoled ili čokoladu. Idealan gadžet za sve germane širom sveta. 

 

 

9. LivBlends: Smoothie za 30 sekundi

 

Ako obožavate sve popularniji Smoothie, "LivBlends" je pravi uređaj za vas. U pitanju je smart-blender koji za samo 30 sekundi pravi Smoothie, potpuno samostalno se čisti, a namenjen je za kuće i kancelarije. Uređaj nudi i spisak potrebnih sastojaka za različite vrste ovog napitka, tako da je uživanje u zdravim ukusima stalno na dohvat ruke.

 

 

10. Brewie:  Prva mikro pivara za kuću

 

Prva mikro pivara za kuću pod nazivom "Brewie" konačno će moći da ispuni san miliona muškaraca širom sveta jer su mladi osnivači ovog sofisticiranog aparata za kuću osmislili pravu mini pivaru koja može da se nađe kao dodatni komad bele tehnike u svakoj kuhinji, a doneće neizmernu radost svima koji uživaju u najpopularnijem alkoholnom piću na svetu.

Sve što je potrebno da biste sami proizvodili pivo uz pomoć ovog aparata je da stavite neophodne sastojke u odgovarajuće odeljke, izaberete recept i pritisnete dugme za “start“, nakon čega će početi prva faza pripreme koja traje pet do šest sati. Nakon toga počinje druga i znatno duža faza koja traje pet do četrnaest dana, posle čega ćete dobiti pravo pivo spremno za konzumaciju, i to iz sopstvene pivare.

 

 

11. The Milkmaid: Pametno testiranje mleka

 

Niste sigurni da li je mleko još uvek ispravno? Da li će se uskoro pokvariti ili već predugo stoji u frižidetu? The Milkmaid će razrešiti sve vase nedoumice, a u video zapisu koji sledi možete videti i funkcioniše.

 

 

Ako vam se sviđaju navedeni gadžeti čija budućnost tek dolazi, obavezno pogledajte i vodeće kućne tehnologije koje će se još brže naći na tržištu, ali i posuđe koje nikada ne treba prati