PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tehnologija oživljavanja stiže već za 30 godina

  • Objavljeno:
  • 29.1.2016

I dok mnoge kompanije već godinama rade na razvijanju tehnologija koje bi mogle da produže ljudski život za desetine, pa čak i stotine godina, kompanija "Humai" iz Los Anđelesa osmislila je drugačiji plan.

 

Umesto da produžava životni vek ljudi, ova kompanija planira da ih oživljava nakon smrti. I koliko god nam sve to zvučalo kao nemoguća misija, još neverovatnije zvuči predviđanje osnivača ove kompanije Džoša Bokanegre da će tehnologija koja će to omogućiti biti razvijena već za 30 godina. To u prevodu znači da među nama već žive prvi metuzalemi na svetu.

 

Čim je već spomenuta startap kompanija pre nepuna dva meseca objavila svoje planove, pažnja javnosti bila je usmerena samo na jedno pitanje - kako? Jer slični planovi ili fantazije postoje već godinama, ali ovoga puta pojašnjenje zvuči drugačije. Kontroverzno. Baš kao i naslov ovog teksta.

 

Kompletan tekst sa svim detaljima o najnovijoj tehnologiji koju razvija kompanija "Humai" možete pričitati u časopisu "Kuća stil" br. 256-257, kao i izjave osnivača ove kompanije Džoša Bokanegde.  

 

 

 

 

Foto: Ex-Machina