PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stiže Apple Watch

  • Objavljeno:
  • 10.3.2015

"Apple" je konačno ozvaničio svoj prvi pametni sat "Apple Watch" i predstavio sve preostale detalje svog pametnog sata, koji je prvi put najavljen još septembra prošle godine.

 

Na konferenciji IT gigant iz Kupertina održanoj u San Francisku predstavljene su i aplikacije koje će biti dostupne za ovaj pametni sat, a to su Twitter, Instagram, American Airlines, Uber i WeChat, kao i poznate usluge ove kompanije Apple Pay i Siri.

 

"Apple Watch" će imati bateriju koja traje oko 18 sati tokom uobičajenog korišćenja, ali će trajanje svakako varirati u zavisnosti od učestalosti korišćenja i tipa aplikacija koje se koriste ili pregledaju na satu.

 

 

Cena "Apple Watch Sport" modela kretaće se od 349 do čak 17.000 dolara, a izvršni direktor kompanije Tim Kuk najavio je da se modeli mogu rezervisati od 10. aprila. Najjeftinija je verzija od 38 mm, dok će verzija od 42 mm koštati 50 dolara više. Verzija od 38 mm od čelika koštaće od 549 dolara do 1049 dolara u zavisnosti od kaiša koji korisnik izabere, a model od 42 mm 599 i 1099 dolara.

 

Za ljubitelje luksuza priprema se limitirana serija koja dolazi u 18-karatnom zlatu i košta vrtoglavih 17.000 dolara, a sve "Apple watch" verzije će se u prodaji naći od 24. aprila, i to prvo u Americi, Velikoj Britaniji, Kini, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Hong Kongu, a nešto kasnije i u ostalim zemljama. 

 

 

Foto: apple.com