PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Štedljivo grejanje i hlađenje

  • Objavljeno:
  • 4.12.2014

Predstavljamo vam inovativni sistem „LG Therma V“ koji sjajno obavlja nekoliko funkcija. Korisnici ga najviše hvale zbog toga što greje i hladi prostor uz značajne uštede energije i novca. Pored toga, u jednom uređaju stvorena je i mogućnost za grejanje sanitrane vode, što omogućava dodatne uštede.

 

Svi koji se bude u hladnim prostorijama tokom zime znaju da, čim dođu hladni dani, moraju da reše pitanje što efikasnijeg, a što ekonomičnijeg načina grejanja ili dogrevanja svog doma. S druge strane, tokom letnje sezone svoj životni ili radni prostor potrebno je rashladiti, uz obaveznu uštedu struje i novca. Inovativni „LG Therma V“ sistem je idealno rešenje za grejanje i hlađenje tokom cele godine, a nudi i druge mogućnosti.

 

 

„LG Therma V“ uređaj predstavlja najnapredniji sistem toplotnih pumpi koje funkcionišu po principu vazduh/voda. Postavljanje čitavog sistema je krajnje jednostavno i ne podrazumeva dodatne troškove jer ne zahteva nabavljanje posebnih dozvola ili ugradnju dimnjaka. Jednostavno i praktično svakodnevno rukovanje sistemom „LG Therma V“ čini ga komfornim u domu.

 

Ovaj sistem za grejanje, hlađenje, pa čak i za snabdevanje toplom sanitarnom vodom možete lako podešavati prema sopstvenim potrebama, a funkcije se mogu jednostavno menjati zahvaljujući kontrolnom daljinskom uređaju. Postoji nekoliko različitih verzija sistema rada, ali svima je zajedničko da uvek obezbeđuju željenu temperaturu i to potpuno ujednačenu u celom domu. Pritom, važna prednost ovog sistema je to da ne morate da mislite na bezbednost, jer ne postoji mogućnost eksplozija ili požara.

 

 

Može se koristiti kao rešenje i za različite tipove grejanja, od podnog grejanja do snabdevanja toplom vodom iz više toplotnih izvora. Toplotne pumpe po principu vazduh/voda kombinovane sa solarnim panelima koriste dva obnovljiva izvora energije – vazduh i solarnu energiju. Zahvaljujući izuzetnim faktorima sezonske energetske efikasnosti (SCOP, SEER), ovi sistemi troše malo električne energije. Za sve one koji razmišljaju o tome da li je uređaj ekološki dovoljno je reći da koristi izvore obnovljive energije i da je emisija CO2 kod njega veoma mala. Tako na duži rok korisnici mogu da zaštite svoju okolinu od štetnih uticaja bolje nego što je to slučaj sa standardnim sistemima.

 

 

Troškovi ugradnje „LG Therma V“ toplotnih pumpi ne razlikuju se značajno od troškova za standardne kotlove. Ukoliko se pravilno ugrade i koriste pružaju odličan odnos uloženo-dobijeno i brz povraćaj investicije, zahvaljujući maloj potrošnji energije i malim troškovima rada. Tehnološka rešenja zasnovana na obnovljivoj energiji i velika energetska efikasnost garantuju da „LG Therma V“ sistemi pružaju ekonomično grejanje, a dodatni kredibilitet za poverenje u efikasnost i kvalitet predstavlja i garancija od 3 godine za sve modele. Jedan sistem sada obavlja funkcije nekoliko uređaja za grejanje i hlađenje, predstavljajući najpraktičnije rešenje za vaš dom.

 

 

Foto: lg.com/rs