PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Srpski studenti napravili najbolji električni bicikl na svetu

  • Objavljeno:
  • 3.8.2019

Tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges dobio je nagradu za najbolji električni bicikl na svetu.

 

Nagradu su osvojili na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja "International Future Energy Challenge" (IFEC).

 

Članovi tima su studenti sa odseka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije: Filip Cvejić, Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovanka Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevena Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo.

 

Njihovi mentori su prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

 

 

Organizatori takmičenja su pred učesnike stavili izazov konstruisanja elektropogona za bicikl i dodatno ih motivisali da usavrše svoje izume novčanim nagradama u vrednosti od 10.000 USD, 5.000 USD, 3.000 USD i 1.000 USD.

 

Članovi tima su prototip električnog bicikla izradili u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na svom fakultetu i već tokom polufinala zadovoljili sve zahteve organizatora.

 

Finale je održano od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), a na njemu je učestvovalo 10 timova.

 

Izvor: Energetski portal

Foto: Ilustracija električnog bicikla