PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Šporet sa virtuelnim plamenom

  • Objavljeno:
  • 3.11.2014

Iako na prvi pogled sam izraz “virtuelni plamen” može delovati kao još jedan jedna “inovacija radi inovacije”, čelnici kompanije Samsung kažu da ova tehnologija ipak ima smisla jer šporeti sa indukcijom mogu da budu poprilično nezgodni jer osim podataka na tabli ne daju očigledan signal da nešto ne bi trebalo da pipnete.

 

Ova kompanija se stoga dosetila da jednostavnim vizuelnim asocijacijama upozori korisnike da je šporet u funkciji, pa svaka plotna projektuje plavičasti "plamen" na šerpe kada je uključena. Tako plave LED sijalice čine da šporet izgleda kao plinski jer  je komplet ovih LED lampica postavljene oko ivice svake ringle koje projektuju “plamen“ po loncima, šerpama i tiganjima.

 

Veličina "plamena" se menja u zavisnosti od stvarne toplote, pa osim što nas obaveštava da je ringla uključena, povećanje “plamena“ upućuje i na približnu temperaturu ringle. Podrazumeva se da indukcione ringle ne rade ako se na njima ne nalazi metalno posuđe.

 

“Virtual Flame“ tehnologija je lansirana u prilično skupoj liniji "Chef's Collection", pa će vas najjeftniji "virtuelni plamen" koštati oko 3.700 dolara.