PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Samoparkirajuće stolice za kancelariju

  • Objavljeno:
  • 6.4.2016

Proizvođač automobila "Nissan" razvio je jedinstveno rešenje za za vraćanje stolica u red nakon poslovnih sastanaka. Japanska kompanija je osmislila kancelarijske stolice koje se same pokreću i vraćaju na prvobitnu poziciju, a aktiviraju se jednostavnim pljeskom dlanom o dlan.

 


   Samoupravljajući Google automobili stižu na puteve

 

   Samoupravljajući automobil koji je razvio "Google" su mali električni dvosedi, u kojima će se u        početku nalaziti i "vozači" koji će nadzirati robotizovana vozila, a maksimalna brzina biće                    ograničena na 40 km/h. 


 

"Nissan"  je dizajnirao "Inteligentne parkirajuće stolice" inspirisan sopstvenom tehnologijom samoparkirajućih automobila. Stolice se mogu okretati za 360 stepeni i pronaći targetiranu poziciju pomoću četiri kamere raspoređene u prostoriji koje "pružaju pogled iz ptičije perspektive i bežično transmituju poziciju stolice i njenu rutu do destinacije".

 

 

"Nissanov krajnji cilj su samovozeći automobili, a samoparkiranje je samo jedan deo procesa. Želja nam je da ljudi primete da ova tehnologija može biti primenjena i na drugim objektima", rekao je menadžer prodaje Yuuki Tomii.