PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Putinphone zapalio tržište

  • Objavljeno:
  • 25.11.2014

Posle velikog uspeha „putinizovanih” starijih modela „Eplovog” smartfona, italijanska juvelirnica s ruskim korenima pod nazivom “Kavijar” (Kaviar) predstavila je i “iPhone 6” verziju sa likom ruskog predsednika, i to u titanijumskoj i zlatnoj varijanti.

 

“Putinfon” (Putinphone) se proizvodi u ograničenoj seriji pod nazivom “Supremo Putin” ugraviran je lik Vladimira Vladimiroviča Putina, ruski grb i delovi himne. a cena se kreće od 2.300 evra za verziju od titanijuma do 2.880 evra za uređaj s maskom od zlata.

 

“Kavijar telefoni” su u toku juna meseca postali pravi hit na tržištu, kada je zlatna iPhone 5 verzija s Putinovim likom razgrabljen za samo nekoliko dana iako je koštala čak 3.400 evra.

 

 

Namera proizvođača je bila da se u novom izdanju ponudi 299 telefona, ali je proizvodnja obustavljena posle prvih stotinak komada usled protesta iz predsednikovog okruženja. Naime, pres sekretar Kremlja Igor Peskov saopštio je da se Putin protivi korišćenju svog lika u komercijalne svrhe, ali je istovremeno dodao da predsednik ni na koji način neće reagovati da zaustavi prodaja.

 

Međutim, dizajnerski studio “Perla Pena” i “Kavijar” su odmah reaovali i prekinuli proizvodnju, pa se među Putinovim obožavaocima može očekivati još veća jagma za telefonima kada se zna da ih ima samo stotinka.

 

U zvaničnom promotivnom spotu ovog proizvođača se sugeriše da će vlasnik telefona sa ovim statusnim simbolom steći i imidž sličan onom koji ima predsednik Ruske federacije, a proizvođač tvrdi i da je ovo je najbolji način da krem ruskog društva, kome je uređaj namenjen, izrazi patriotizam. Štaviše, “stavite telefon s Putinovim likom na šank u baru u Nici ili Monte Karlu i možete da očekujete povlašćeni tretman”, poručuje proizvođač.

 

 

Foto: caviar-phone.ru