PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi prenosni bide na svetu

  • Objavljeno:
  • 31.7.2019

"Sonny" je praktična i elegantna spravica koje je dizajnirana tako da vam olakša održavanje higijene bilo da ste na putu ili kod kuće i ujedno omogućava da vodite računa o našoj planeti.

 

Najveći deo svetske populacije koristi toalet papir za čiju se proizvodnju utroši ogromna količina prirodnih resursa – 15 miliona stabala godišnje i na milijarde litara vode, a opet nije u potpunosti efikasan.

 

 

Svaka osoba prosečno potroši 100 rolni toalet papira u toku jedne godine i tako pričinjava veliku štetu prirodi.

 

 

Dizajner Zack Levinson zajedno sa timom "Box Clever" koji stoji iza revolucionarnog tuša "Nebia" sada je predstavio još jednu inovativnu spravu – prvi prenosni bide na svetu koji ujedno predstavlja ekološku alternativu toalet papiru.

 

 

Električni tuš "Sonny" je potpuno mobilni uređaj koji se puni putem USB-a tokom jednog sata i omogućava približno tri nedelje korišćenja, ako se koristi dva puta dnevno.

 

         

 

 

Opremljen je zamenljivim rezervoarom za vodu koji obezbeđuje od 25 do 40 sekundi ispiranja u zavisnosti od jačine mlaza.

 

 

Vodeći računa o maksimalnom komforu korisnika, dizajneri su omogućili podešavanje vrste mlaza od "nežnog" do "preciznog".

 

 

Glava tuša je obložena antibakterijskim slojem, a može se i ukloniti i povremeno oprati sapunom ili blagim deterdžentom.

 

 

Tanji je od rolne papira i zauzima manje mesta u torbi koju nosite na put ili piknik, a takođe i vrlo lagan jer je napravljen od aluminijuma.

 

 

Tim je pokrenuo kampanju na sajtu Indiegogo za finansiranje proizvodnje mobilnog bidea koja je već premašila zacrtani cilj za čak 2500%.

 

 

 

"Sonny" se trenutno može poručiti po ceni od 98 dolara, a isporuka širom sveta počinje u decembru.

 

 

Foto: Sonny