PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi pametni krevet na svetu

  • Objavljeno:
  • 6.10.2014

Prvi pametni interaktivni krevet na svetu osmislio je britanac Džo Katan i već oduševio sve koji su videli šta sve ovaj krevet može. ”Balluga”, kako je nazvan ovaj jedinstveni krevet, sadrži kompijutersku mogućnost podešavanja konture kreveta koje savršeno odgovaraju vašem obliku tela, a takođe vam nudi vibrirajuću masažu i zvučni sistem za zabavu. 

 

Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i kompjuterskoj obradi koja je korišćenja u njegovoj izradi kreiran JE tako da omogućava idealno prilagođavanje svakom obliku tela, a specijalno dizajniran oblik i materijal dušeka obezbeđuje izuzetnu udobnost i maksimalno opuštenje, pa će vam svaki trenutak proveden na ovom krevetu delovati kao savršen odmor.

 

Krevet je sastavljen od malih vazdušnih balona prekrivenih penom, a celokupan sastav se prilagođava veličini i težini čoveka. U potpunosti je recikličan, dolazi sa garancijom od 20 godina, a prodavaće ga luksuzna kompanija “VeryFirstTo” od novembra ove godine.

 

 “Balluga” ima i ugrađen sistem za kontrolu temperature, koji može da greje ili hladi određene delove kreveta i sigurnosne karakteristike kao što su alarm za dim i detektor vatre.

 

I to nije sve, krevet može biti sinhronizovan za zabavu i projektovanje slike na zid, a konzola za igranje igrica po potrebi može biti povezana sa krevetom, koji će vam obezbediti poseban osećaj tokom igre. Tako će, primera radi, ako igrate neku igricu i bomba eksplodira vaš krevet zavibrirati isto kao što bi zavibrirao gamepad.

 

Već se lako može pretpostaviti da je za sve ove funkcije potrebno izdvojiti i pozamašnu svotu novca, a prema najavama iz kompanije “VeryFirstTo” prvi pametni krevet na svetu će sa dva mala dušeka bez dodatnih funkcija koštati oko 1.200 evra, dok će za svaku dodatnu funkciju biti potrebno izdvojiti po još 120 evra.