PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi kofer na svetu koji vozi svog vlasnika

  • Objavljeno:
  • 13.8.2016

Putnički kofer na kome se možete voziti i reći zbogom pešačenju po aerodromima i pristupnim putevima izazvao je oduševljenje putnika širom sveta. Upoznajte fantastični motorizovani kofer Modobeg.

 


   Izum koji bi mogao da reši problem avionskih nesreća (VIDEO)

   Ukrajinski inženjer Tatarenko Vladimir Nikolajevič veruje da je osmislio savršen način da spase      putnike u trenutku avionske nesreće    zahvaljujući putničkoj kabini koja se u slučaju nesreće            odvaja od aviona.  

 


 

Motorizovani kofer "Modobeg" siguran je za putovanje s obzirom na to da su mu točkovi dovoljno odignuti od poda, a vlasnicima omogućava brži i lakši dolazak do ciljanog mesta.

 

 

Ovaj kofer može da dostigne tri puta veću brzinu od hodanja, tj. da se kreće i do 13 kilometara na sat. Sadrži i USB punjač koji omogućava vlasnicima da u svakom trenutku priključe svoje mobilne telefone na punjenje, što tokom dugih putovanja predstavlja veoma bitnu prednost.

 

 

Iako zvuči fantastično, lako se može pretpostaviti da će za ovaj luksuz biti potrebna pozamašna svota novca koja je navedena u Indiegogo ponudi. Dodatan problem predstavlja i težina kofera koja iznosi 8.64 kilograma, posebno za one koji putuju avio prevozom zbog uobičajenog ograničenja težine prtljaga.

 

 

U svakom slučaju, ideja je sjajna što potvrđuje i video zapis koji sledi, a nema sumnje da će od prvih modela do treće ili četvrte generacije i dva najveća problema biti značajno revidirana, a kofer postati dostupan većini "svetskih putnika". 

 

 

Podsetimo, najbolje rešenje do pojave ovog kofera bio je kofer koji vas prati gde god da krenete, o kojem smo takođe pisali na našem portalu. 

 

Foto: Indiegogo