PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi električni bicikl na solarno punjenje

  • Objavljeno:
  • 2.2.2015

 

Integrisanjem solarnog panela u bicikl, italijanska kompanija "LEAOS" stvorila je prvi električni bicikl koji se puni na sunčevu energiju. Bicikl koji je dobio naziv po proizvođaču je lagan i moderan, atraktivnog i neobičnog, uniformnog dizajna. Namenjen je za oba pola i svakodnevnu upotrebu.

 

"LEAOS" je nadograđena verzija modela "2.0" koja je dostizala brzinu od 45 kilometara na čas, ali uz pomoć baterije koja se puni na struju. Za razliku od "2.0", "LEAOS" je nezavisan od tradicionalnih izvora energije. Međutim, kada pokazatelji na displeju pokažu nizak nivo energije, novija verzija može da se dopuni konvencionalim izvorom energije.

 

 

Solarni panel

 

"LEAOS" ima prednost koja se ogleda u tome što umesto cevastog rama ima "telo" od karbonskih vlakana. To ne samo da omogućuje raznovrsnost dizajna, već i integrisanje tehničkih elemenata kao što su solarni paneli. Zahvaljujući dizajnu, površina bicikla je iskorišćena za stvaranje dovoljno energije da se pređe do 30 kilometara na dan.

 

 

Urbani električni bicikl

 

"LEAOS" je prvi električni bicikl neprekidnih linija uključujući korman i displej, kao i viljušku sa sistemom za osvetljenje. Izazov je bio da se smeste svi tehnički elementi u "telo" koje je u potpunosti novo u biciklističkoj industriji.

 

Dizajniran i proizveden u Italiji, ovaj solarni električni bicikl dolazi i u verziji sa prirodnim drvetom ili  kožom i specijalnim dodacima kao što su torbe i kacige, kako bi svaki proizvod bio jedinstven.

 

Ovaj bicikl se proizvodi u dve verzije, jedna dostiže brzinu od 25 km/h, druga 45 km/h. Poseduje telo od karbonskih vlakana, hidraulične kočnice i integrisano led svetlo za verziju 45 km/h. Uklonjiva baterija je kapaciteta 11,6 Ah, a bicikl je težak ukupno 22 kg.

 

Ako se ljubitelj originalnih bicikala, obavezno pogledajte Top 5 bicikala za sva vremena i najbolji kamperski bicikl ikada.

 

 

Foto: leaos.com