PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Prve pametne slušalice na svetu

  • Objavljeno:
  • 19.5.2014

Bežične slušalice “Dash” koriste Bluetooth tehnologiju i mogu se spojiti sa svakim uređajem koji podržava ovu tehnologiju kako bi korisnik mogao slušati muziku na najjednostavniji mogući način. Slušalice imaju 4GB memorije, što je dovoljno za oko 1.000 pesama, a imaju i sopstveni audio player, tako da  možete slušati muziku čak i kad vam telefon nije u blizini.

 

Pored ove osnovne funkcije, ove slušalice mogu da prate vaš puls, nivo kiseonika i koliko ste energije potrošili tokom treninga. Prateći vaš ritam, korake i daljinu koju ste prešli, ove slušalice vam pružaju povratne informacije u realnom vremenu o tome kako vaš trening napreduje. Imaju i ugrađen mikrofon, pa mogu da se upotrebe i za odgovaranje na pozive sa vašeg telefona.

 

Sve ove funkcije omogućava veliki broj senzora uključujući akcelerometar, crveni i infrared LED, optički senzor i termometar. Pomoću njih ove slušalice mogu meriti temperaturu, računati koliko ste kalorija sagoreli, pratiti rad srca i zasićenost tela kiseonikom. 

 

 

Korisnik slušalice kontroliše s nekoliko komandi na dodir. Leva slušalica kontroliše opcije za fitnes, dok desna kontroliše zvuk, promenu pesama, slušanje i gašenje muzike, javljanje na telefonske pozive i slično.

 

Cena “Dash” slušalica će biti oko 300 dolara.

 

Foto: bragi.com