PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prva pametna posteljina na svetu

  • Objavljeno:
  • 23.4.2015

Verovali ili ne, na tržištu se pojavila prva pametna posteljina na svetu pod nazivom "Lunasleep" koja će svakom krevetu na kojem se nađe obezbediti prefiks "smart". U pitanju je pokrivač koja ima senzore koji prate u kojoj ste fazi sna, kako dišete, broj otkucaja vašeg srca, ali meri i temperaturu i jačinu svetlosti u sobi.

 

Zahvaljujući svim tim podacima ova posteljina će se zagrejati na temperaturu koju vi odredite, a za duple krevete je moguće čak i podešavanje dve zasebne zone za grejanje. Pokrivač ima čak i mikrofon koji prati da li hrčete, a preko WiFi-a se povezuje sa telefonom i preko aplikacije za iOS ili Android se može upravljati svim parametrima, a mogućnosti su mnogobrojne. Baš kao i u slučaju prvog pametnog kreveta na tržištu 


Luna prekrivač je zasnovan na otvorenoj tehnologiji zbog lakšeg povezivanja sa drugim pametnim uređajima, pa se tako može automatski povezati sa osvetljenjem, klima uređajima, televizorom ili muzičkim uređajima i podesiti parametre koji vam najviše odgovaraju da bi vam obezbedili idealnu atmosferu za odmor. Sličan koncept već je viđen kod najluksuznijeg kreveta na svetu

 

I to nije sve. Prekrivač je moguće programirati tako da svaki put kada legnete dodatno proveri da li su zaključana ulazna vrata, a kada se probudite da se, primera radi, aktivira aparat za kafu. 

 

Cena ovog fantastičnog prekrivača kreće se od 235 dolara, a kako izgleda njegova upotreba u praksi možete videti u video zapisu koji sledi.