PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Predstavljen novi lider smart telefona

  • Objavljeno:
  • 27.2.2014

Najveći proizvođač Android telefona na svetu predstavio je svoj najnoviji model smartfona Galaksi S5 (Galaxy S5) na najvećem sajmu mobilne telefonije u Barseloni.

 

Vrhunski hardver, senzor za otisak prsta i pulsa, aparat otporan na vodu, superbrzi Wi-Fi i kamera od čak 16 megapiksela s brzim autofokusom i poboljšanim bojama samo su neke od karakteristika novog modela najpopularnijeg smartfona na planeti. Sve to je upakovano u najbolje kućište do sada, što je samo upotpunilo utisak koji je Galaksi S5 ostavio na premijeri.

 

U odnosu na Galaksi S4 koji je prošle godine postigao odlične rezultate u svetu, Galaksi S5 se neznatno razlikuje u prednjem delu spoljašnjeg izgleda, ali su određene tehnološke inovacije donele veliku prednost novom modelu.

 

Tako glavno dugme ispod displaja ima ugrađen skener za otisak prsta koji omogućava otključavanje uređaja bez lozinke, olakšava čuvanje određenih dokumenata, ali i korišćenje aplikacija za elektronsko plaćanje. Jedan od značajnijih dodataka na novom uređaju je i merač otkucaja srca koji koristi senzor na zadnjem delu telefona.

 

Galaksi S5 ima full HD ekran od 5,1 inča, značajno poboljšanu kameru, a baterija s jednim punjenjem omogućava 10 sati surfovanja ili 12 sati gledanja video zapisa, što je poboljšanje od 20 % u odnosu na prethodnika. Uređaj je težak svega 145 grama, ima 2 GB radne i 16 ili 32 GB memorije na hard disku.

 

“Sa Galaksijem S5 odlučili smo da se vratimo karakteristikama koje su bitne najvećem broju naših mušterija, a to su pre svega što kvalitetnija kamera, mogućnost brzog gledanja i skidanja podataka, ali i dodatne opcije koje će brinuti o zdravlju naših korisnika”, kaže potpredsednik odeljenja mobilnih uređaja „Samsung Elektroniksa“ u Velikoj Britaniji Sajmon Stanford.

 

Model S5 je ponuđen u četiri različite boje - crnoj, beloj, plavoj i zlatnoj. U prodaji će se naći u aprilu ove godine, a zvaničnici kompanije još nisu otkrili planiranu maloprodajnu cenu.