PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pogledajte fascinantan let čuvenog orla za novi svetski rekord

  • Objavljeno:
  • 22.3.2015

Nakon Pariza i Londona, carski orao Daršan konačno se vinuo i sa vrha najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife u Dubaiju, beležeći jedinstvene snimke pejzaža iz ptičje perspektive zahvaljujući jednoj od najmanjih akcionih kamera na svetu - Sony Action Mini kamerom.

 

Avantura orla krstaša počela je na 829,8 metara visokom oblakoderu Burdž Kalifi, jer su ptice grabljivice sastavni deo kulturnog nasleđa Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je poznat po tome što se uprkos brzom razvoju Dubaija posebna pažnja poklanja očuvanju životne sredine. Tako je u prethodne tri decenije sačuvano mnogo prirodnih rezervata i doneto nekoliko zakona o zaštiti ugroženih vrsta.

 

Organizacija "FREEDOM" je uz pomoć kompanije Sony dala nesvakidašnji doprinos ovoj borbi, posebno očuvanje retke vrste orla, koristeći Action CamTM kamkordere zahvaljujući kojima se precizno dokumentuju letovi ovih ptica. Organizacija proučava snimljene materijale, kako bi razumela ponašanje orlova i na najbolji način pripremila teren za njihov povratak u prirodno okruženje.

 

Zahvaljujući malim dimenzijama, Sony Action Mini kamera bila je postavljena na telo orla i posle leta sa Ajfelovog tornja zabeležila je i šampionski let u Dubaiju u Full-HD video materijalu, a kako sve to izgleda iz perspective novog svetskog šampiona možete videti u fascinantnom snimku koji sledi.