PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pariz iz perspektive belorepog orla

  • Objavljeno:
  • 22.10.2014

Orao belorepan, ugrožena vrsta koja je pre više od 50 godina istrebljivana u Francuskoj, vinuo se u visine sa vrha Ajfelovog tornja i doneo nam neverovatan snimak Pariza iz ptičje perpektive, načinjen Sony HDR -AZ1 Action Mini kamerom.

 

Preletevši Senu, ovaj “akcioni“ heroj spustio se u zeleni vrt Trokadero. Pernatog Parižanina dočekao je trener Žak Olivije Traver, kao i aplauz očarane publike u centralnom delu kvarta Šajo, čija istoimena palata sa širokim krilima od belog kamena obuhvata ovaj vrt.

 

Traver je na čelu neprofitne organizacije FREEDOM, koja ima za cilj ponovno naseljavanje orla belorepana u svoje prirodno stanište, u predelu francuskih i švajcarskih Alpa.

 

Ova organizacija nastoji da uz pomoć autentičnog video snimka, potpunije sagleda i razume najbolje načine pripremanja terena za ponovno nastanjivanje orlova. Kao zvanični sponzor organizacije FREEDOM, kompanija Sony je dala svoj doprinos očuvanju ove retke vrste tako što je video snimljen Sony HDR -AZ1 Action Mini kamerom koja je zahvaljujući malim dimenzijama i težini postavljena na orlova leđa, prilikom čega je zabeležen čitav let.

 

Tehničke mogućnosti ove kamere nude punu HD rezoluciju snimka, dok prednosti korišćenja Sony SteadyShotTM tehnologije, zajedno sa opcijom postavljanja GPS podataka na snimak, predstavljaju savršenu opremu za dobijanje neophodnog uvida kako bi svoje planove sproveli u delo.

 

Pogledajte sjajan video snimak zapanjujućeg leta nad Parizom.