PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pametni telefoni konačno postaju i moćne kamere

  • Objavljeno:
  • 26.3.2014

Kompanija Sony osvojila je čak 14 nagrada u okviru "Red Dot Design Awards", jednog od najvećih i najprestižnijih priznanja za dizajn u svetu. U kategoriji „Najbolji od najboljih“ stručni žiri nagradio je QX uređaj koji smart telefone pretvara u moćnu kameru za najbolji u 2014. godini.

 

„Uprkos jednostavnom cilindričnom obliku, dizajn QX serije je bio veliki izazov i postigao je značajan uspeh zahvaljujući velikom broju ljudi. Čast zbog dobijanja ovog priznanja pripada svima koji su bili uključeni u kreiranju ovog proizvoda”, kaže Takahiro Tsuge, dizajner koji je najzaslužniji za jedinstveni izgled QX uređaja.

 

Cyber-shot QX10 i QX100 uvode potpuno novi koncept kada je digitalna fotografija u pitanju i predstavljaju savršen dodatak za pametne telefone, uključujući i novi Xperia Z1. Ovo je pravo ostvarenje sna za svakoga ko voli da slika telefonom, a želi kvalitet fotografija koji ipak samo profesionalni aparat može da pruži. Iako i DSC-QX10 i DSC-QX100 izgledaju samo kao objektivi, oni su zapravo kompletni i nezavisni fotoaparati.

 

Bežičnim povezivanjem sa telefonom mogu da se koriste kao dodatak uređaju, a po potrebi i potpuno samostalno. Poseduju senzore visoke rezolucije, optički zum, Optical SteadyShot i ručnu kontrolu i mogućnost snimanja HD video sadržaja.

 

Povezivanje sa telefonom se vrši putem Wi-Fi konekcije ili, čak i jednostavnije, jednim dodirom za sve vlasnike pametnih telefona sa NFC opcijom. Nakon konektovanja, možete da istražujete čitav novi svet kreativnih mogućnosti fotografisanja, a da pri tom čak i ne povežete vaš telefon sa kamerom.

 

Postavite Cyber-shot gde god želite i pritisnite okidač pravo sa vašeg telefona – i moći ćete jednostavno da fotografišete iz bilo kog ugla i da sa lakoćom pravite autoportrete, što će posebno oduševiti sve ljubitelje sve popularnijih selfie fotografija.