PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pametni kofer koji vas prati gde god da krenete

  • Objavljeno:
  • 25.2.2016

Izraelska kompanija "NUA Robotics" osmislila je pametnu putnu torbu koju nije potrebno nositi u ruci ili je vući sa sobom jer vas ona u stopu prati gde god da krenete.

 


   10 fantastičnih kuhinjskih aparata za 2016.

 

   Ukoliko ste ljubitelji novih tehnologija, a uživate i u pripremanju hrane i pića, zahvaljujući ovim k      uhinjskim aparatima konačno možete da spojite dve naizgled nespojive ljubavi.

 


 

Sve što je potrebno je da pametnu torbu povežete sa telefonom na kojem je instalirana posebna aplikacija putem Bluetooth-a i bezbrižno krenete u obilazak.

 

Torba ima ugrađenu kameru pomoću koje vas prati na ravnim površinama, a u slučaju krađe korisnici će u svakom trenutku pomoću aplikacije moći da lociraju izgubljeni prtljag. Dok prati svog vlasnika, pametna torba služi i kao punjač za elektronske uređaje, a ima i alarm koji se pali u slučaju krađe.

 

Iako za sada postoji samo prototip ove putne torbe, iz izraelske kompanije poručuju da će njihova pametna torba na tržištu biti dostupna za otprilike godinu dana. A ako doživi serijsku proizvodnju, više nikada nećemo morati da nosimo prtljag.

 

 

Pratite najnovije priče iz rubrike TEHNIKA

 

Foto: Nua Robotics