PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Otvoren prvi pametni market bez kase i redova

  • Objavljeno:
  • 22.1.2018

U ovoj jedinstvenoj prodavnici uzimate šta god poželite sa rafova i izlazite iz radnje bez zadržavanja na kasi i čekanja u redovima. 

 

Kompanija "Amazon"  otvorila je u Seattle-u prvu "Amazon Go" prodavnicu bez ijedne kase i redova koji prate ovakav način plaćanja, pa je kupcima omogućeno da dođu, uzmu željeni proizvod sa polica i odu, bez potrebe da čekaju u redu.

 

Da bi ovaj način kupovine bio moguć, "Amazon" će u ovoj prodavnici koristiti sigurnosne kamere i senzore za prepoznavanje svakog kupca i praćenje odabranih stavki, eliminišući potrebu za naplatom.

 

Sistem funkcioniše tako što pre ulaska u market kupci moraju da skeniraju svoj telefon, tačnije "Amazon Go aplikaciju" zahvaljujući kojoj senzori na policama dodaju stavke na račun kako ih kupci stavljaju u korpu i brišu sve što vrate natrag na policu. Kupovinu naplaćuju kreditnim karticama kupaca nakon što oni napuste prodavnicu.

 

 Za sada nije poznato da li će "Amazon" otvoriti više Go prodavaonica, ali ono što je sigurno je da će ovaj koncept trgovine svakako promeniti pravila igre koja su do sada važila u ovoj oblasti.

Kako sve to funkcioniše u praksi pogledajte u video zapisu koji sledi. 

 

 

Ako vam se sviđa ideja o smart šopingu, obavezno pogledajte i kako je njujorška startap kompanija "Oak Labs" kreirala pametna interaktivna ogledala koja pomažu kupcima da lakše donesu odluku oko izbora garderobe uz pomoć tzv. interaktivnih kabina za šoping iz snova.

 

Foto: Youtube screenshot