PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Osveživač vazduha koji ubija 99,9% bakterija

  • Objavljeno:
  • 12.11.2014

Kompanija “Dajson” (Dyson) ponovo demonstrira zašto je poslednjih godina sve češće apostrofirana kao jedna od najinovativnijih kompanija na svetu. Ovoga puta zahvaljujući aparatu “Dyson Humidifier”, prvom osveživaču vazduha u svetu koji je u Velikoj Britaniji dobio oznaku “tihi”.

 

U pitanju je aparat u koji se sipa voda kako bi vlažila vazduh da ne bi bio suv, ali za razliku od drugih sličnih uređaja ovaj ubija 99,9% bakterija koje se nalaze u vodi uz pomoć UV svetlosti. Tako “Dyson Humidifier” očisti vodu za tri minuta pre nego što ona bude raspršena u obliku magle u prostoriju u kojoj se nalazi.

 

Uz sve to, ovaj aparat vlažan vazduh raspršuje potpuno ravnomerno po čitavoj prostoriji veličine 16 metara kvadratnih, a istovremeno usisava vazduh kroz ulaze koji se nalaze u osnovi aparata i usmerava ga kroz termostat i humidistat (aparat za merenje vlažnosti vazduha), tako da aparat uspešno usklađuje nivo vlage i temperature u prostoriji.

 

Tako aparat u toku letnje sezone kada nema potrebe za vlaženjem vazduha može da posluži za rashlađivanje sobe, tako da će ovaj pametni osveživač biti vrlo koristan čak i kada ne obavlja svoju primarnu funkciju.

 

Pogledajte kako ceo sistem ovog uređaja funkcioniše.