PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Nova linija LG pametnih televizora

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Kompanija "LG Electronics" predstavila je novu liniju televizora - zakrivljeni OLED TV,  umetnički GALLERY OLED TV i unapređenu verziju Ultra HD televizora. Novi LG modeli, izloženi na IFA sajmu u Berlinu, predstavljuju evoluciju vrhunske tehnologije i modernog dizajna, koji uz vrhunski kvalitet slike, pomeraju granice kada je tržište televizora u pitanju.

 

"Sajam IFA 2013 je savršena prilika da čitavoj Evropi i svetu pokažemo našu posvećenost da svim korisnicima pružimo tehnologiju najnovije generacije. Ponosni smo jer napredne modele poput zakrivljenog OLED ili Ultra HD televizora možemo da uvedemo na tržište pre konkurencije, a sigurno da ćemo i u budućnosti biti ti koji razvijaju najinovativnije tehnologije", izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije "LG Electronics Home Entertainment". 

 

 

LG zakrivljeni OLED televizor (model 55EA980), koji je već dostupan na tržištima Južne Koreje, SAD i Nemačke, predstavlja potpuno novi koncept kada je kućna zabava u pitanju. Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, LG je na tržište plasirao televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flet ekrana.

 

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograma, model 55EA9800 proizvodi živopisnu i realnu sliku uz pomoć jedinstvene WRGB tehnologije.

 

 

Poput neprocenjivog umetničkog dela, ekran dijagonale 55 inča Gallery OLED televizor (model 55EA8800) poseduje veoma elegantni ram. Pružajući mnogo više od atraktivnog dizajna, ovaj okvir krije vrhunski 2.2 Canvas Speakers zvučni sistem. Postavljeni poput pravog slikarskog platna, zvučnici obogaćuju vizuelni užitak bogatim i plemenitim zvukom.

 

Zadržavajući umetnički notu, Gallery Mode funkcija omogućava korisnivcima da uživaju u digitalnim reprodukcijama dela čuvenih slikara, a pored toga, ova aplikacija pruža mogućnost i pregleda najomiljenijih fotografija.

 

 

LG Ultra HD televizori (LA9650 serija) kombinuju savršeni prikaz slike, sa četiri puta većom rezolucijom od Full HD modela, i impresivni zvuk. Nakon predstavljanja prvih modela iz Ultra HD serije u prethodnom periodu, LG na IFA sajam donosi pristupačnije modele sa dijagonalom od 55 i 65 inči (LA9650 serija), kao i unapređenu verziju giganta od 84 inča (84LA9800).

 

Modeli iz LA9650 i LA9700 serije poseduju instalirani HEVC (High Efficiency Video Coding) dekoder, zahvaljujući kome Ultra HD sadržaj možete direktno reprodukovati sa USB memorije. Pored toga, LA9700 modeli poseduju i 4.1 audio sistem (50W) sa Sliding Speaker tehnologijom, dok LA9650 televizori imaju zvučnike postavljene sa obe strane ekrana. Model 84LA9800 poseduje 2.2 audio sistem jačine 310W sa zvučnicima postavljenim sa obe strane ogromnog ekrana, što garantuje potpuni užitak i savršeno korisničko iskustvo.