PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova električna Vespa: Moderan dizajn sa retro notom

  • Objavljeno:
  • 11.6.2020

Dizajnerska firma Mightyseed Designs, koja se bavi transformisanjem nekada popularnih modela vozila u moderno ruho, predstavila je koncept električne Vespe 98, reinkarnaciju originalnog dizajna koji je proizveo Piaggio.

 

Vespa 98 electric prestavlja modernu interpretaciju originala koju odlikuju svedene linije i racionalizovani elementi. U suštini, nova Vespa (što na italijanskom znači osa) izgleda kao moderan skuter sa retro notom i električnim motorom.

 

 

Novi dizajn donosi odvažniji dizajn sa širim prednjim delom i modernim upravljačem. Najatraktivniji element vozila je svakako upravljač koji odstupa od uobičajenog zakrivljenog dizajna.

 

 

Jedna od novina je to što jednosed ne poseduje retrovizore, već se oslanja na lidar tehnologiju, odnosno savremen sistem laserskog snimanja područja, koji se nalazi na zadnjem delu vozila.

 

Na prednjem braniku, kao i na originalnom modelu, nalazi se LED svetlo.

 

 

Električni motor se napaja energijom iz 30 Ah litijum-jonske baterije koja je smeštena ispod jedinog sedišta. Detaljnije informacije o snazi i autonomiji nisu otkrivene.

 

Spušten zadnji deo sa interesantnim stop svetlom pruža jedinstven izgled ovoj električnoj Vespi.

Vozilo je pogodno i za dalja putovanja jer poseduje i veliki prostor za skladištenje ispod sedišta.

 

 

Da li će se kompaniji Piaggio dopasti dizajn koji je predložio studio Mightyseed Designs i da li ćemo ovaj model moći da vidimo na putevima – ostaje nam da vidimo.

 

 

Foto: Mightyseed Designs