PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nosivi klima uređaj – staje u džep i hladi vas u pokretu

  • Objavljeno:
  • 16.7.2020

Kako temperature lagano rastu, tako svi razmišljamo o najboljem načinu da se rashladimo. Ovako nešto, međutim, sigurno niste ni sanjali! Kompanija Sony kreirala je klima uređaj koji staje u džep i hladi vas gde god da ste.

 

Nazvan "Reon Pocket", aparat koristi Peltierov efekat da snizi temperaturu za 13 stepeni. Proizvođač navodi da se aparat može koristiti i tokom zime i učiniti boravak na hladnom vremenu prijatnijim.

 

 

Bežični uređaj je malih dimenzija, približno veličini novčanika za kartice i teži svega 85 grama. Postavlja se u džep specijalno dizajnirane majice koji ga drži u predelu korisnikovog vrata.

 

 

 

 

"Reon Pocket" koristi Bluetooth tehnologiju da se poveže sa pametnim telefonom.

 

Jačina hlađenja odnosno grejanja podešava se putem odgovarajuće aplikacije za iOS ili Android. Podešavanje je moguće manuelno ili automatski, regulisanjem temperature pomoću senzora koji prate aktivnosti korisnika.

 

 

Uz dva sata punjenja putem USB-c porta, baterija može da pokreće uređaj 90 minuta.

 

Inovativni uređaj predstavljen je još prošle godine, kada je planirano da se pusti u prodaju pred Olimpijske igre u Tokiju. Bez obzira što su Igre odložene, uređaj japanske kompanije sada je moguće kupiti, i to po ceni od 130 dolara.