PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Narukvica koja vas najefikasnije odvikava od loših navika

  • Objavljeno:
  • 8.4.2015

Američka start-up kompanija iz Bostona razvila je narukvicu pod nazivom "Pavlok" koja vam na neverovatno efikasan način pomaže da se rešite svih loših navika, bez obzira da li je to odlazak u fast food prodavnicu, nedovoljno fizičke aktivnosti, svakodnevno kašnjenje na posao ili previše vremena provedenog na Facebook-u.  

 


   Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži

 

   Kompanija Cicret predstavila je prototip uređaja koji bi trebalo da zameni smart telefone. Cena oko        400 evra. Na tržištu do jula. Pogledajte sjajan video!

 


 

Ideju je osmislio Maneesh Sethi, a narukvica funkcioniše ni manje ni više nego pomoću elektrošokova. Da bi ih koristila baš kada treba opremljena je bluetooth tehnologijom, GPS sistemom i aplikacijom koja obezbeđuje povezivanje sa smart telefonom. A kad su u pitanju rezultati, stručnjaci kažu da se loših navika na ovaj način možete rešiti za samo 30 dana, a najviše 66.

 

 

Nije teško pretpostaviti da je kao inspiracija poslužio čuveni Pavlovljev eksperiment sa psima ruskog fiziologa Ivana Pavloviča Pavlova, koji je najviše proučavao upravo učenje uslovljavanjem.  Isti princip iskorišćen je i u slučaju narukvice "Pavlok", koja bi, kako je ranije najavljeno, do kraja meseca trebalo da se nađe na tržištu.

 

 

Korisnik jednostavno treba da odabere lošu naviku koje se želi rešiti, kao i vrstu kazne koju za nju od svoje narukvice očekuje, a koja može rangirati od obične lagane vibracije ili zvučnog upozorenja do novčane kazne ili blagog strujnog udara jačine do 300 volta.

 

 

"Pavlok" potom treba da nosite na svom zglobu, a u posizanju željenog cilja pomoći će vam odgovarajuća aplikacija, uz koju ćete loše navike pretvoriti u pozitivne. Transformacijase postiže tako što narukvica prati vašu aktivnost i prepoznaje da li se pridržavate svoje željene - pozitivne navike i u skladu sa tim vas nagrađuje ili kažnjava.

 

 

Kako biste konstantnonapredovali ka cilju, "Pavlok" će vam obezbediti nagrade, a putem aplikacije možete pronaći i druge korisnike ovog uređaja tako da se možete međusobno motivisati.


 

Ukoliko, ipak, ne budete dovoljno motivisani i ne ispunjavate ciljeve koje ste sebi zadali, "Pavlok" će vas kazniti uz pomoć malog elektrošoka. Prilično efikasno, zar ne?

 

 

Ako vam se sviđaju IT uređaji budućnosti, obavezno pogledajte i kako će hologrami postati deo stvarnosti, kako izgleda tanjir koji svaku hranu pretvara u vašu omiljenu, ali i kako izgleda magično ogledalo budućnosti.

 

Foto: pavlok.com