PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najskuplji tvit ikada: Jednim tvitom snizio vrednost svoje kompanije za 14 milijardi dolara

  • Objavljeno:
  • 4.5.2020

Jedan tvit koštao je osnivača kompanije Tesla vrtoglavu sumu novca. I to nije prvi put da se milijarder "igra" na ovaj način.

 

Ilon Mask "obrisao" je 14 milijardi dolara vrednosti preduzeća nakon što je tvitovao da je njegova cena previsoka.

 

Maskov tvit je takođe smanjio tri milijarde dolara njegovog udela u "Tesli", pošto su se investitori odmah povukli iz kompanije.

 

"Teslina cena akcija je previsoka po mom mišljenju", napisao je u jednom od nekoliko tvitova, među kojima su i oni u kojima se zavetuje da će prodati svoj imetak.

 

 

U drugom tvitu objavio je da je njegova devojka ljuta na njega, dok je jedan tvit jednostavno glasio: "Bes, bes protiv umiranja svetlosti svesti."

 

"Volstrit žurnal" objavio je da je milijarder negirao da je tvit o ceni akcija "Tesle" bio šala.

 

Cena "Teslinih" cena akcija porasla je ove godine, podižući vrednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara, što bi Masku moglo da donese bonus isplatu od nekoliko stotina miliona dolara.

 

 

Maskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cene deonica, a ovo nije prvi put da se milijarder "igra" na ovaj način.

 

Zbog jednog tvita iz 2018. godine o budućnosti "Tesle na njujorškoj berzi regulatorni organi kaznili su ga sa 20 miliona dolara, nakon čega se složio da sve naredne postove na ovoj platformi prethodno pregledaju advokati.

 

Prošlog meseca, savezni sud izrekao je da se "Tesla" i Mask zbog njegovog privatnog tvita moraju suočiti sa tužbom akcionara, koji su tvrdili da je Mask nameravao da ih prevari.

 

 

Izvor: Tanjug