PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbolji uređaji u 2017.

  • Objavljeno:
  • 18.10.2017

Napredna tehnologija ušla je u sve sfere naših života, a pored izvrsnih performansi, danas se uređaji mogu pohvaliti i prelepim dizajnom. Predstavljamo šest uređaja koji su svojim kvalitetom i vrhunskim dizajnom oduševili u 2017. godini i zaslužili prestižno međunarodno priznanje "Red Dot".

 

S-BOX, Haier Group, Kina

 

Prečišćivač vazduha "S-BOX" poseduje nesvakidašnji dizajn koji podseća na komade nameštaja s polovine prošlog veka. Privlači pažnju svojim kockastim telom zaobljenih ivica i fleksibilnom drvenom bazom koja se može transformisati na tri načina i tako omogućiti tri režima rada.

 

 

Motiv Ring, Motiv Inc., SAD

 

"Motiv Ring" je mikro uređaj za fitnes koji meri nivo aktivnosti, srčani ritam i san. Na veoma malom prostoru, prsten sadrži brojnu tehnologiju uključujući Bluetooth, akcelerometar, optički senzor za puls i specijalno dizajniranu zakrivljenu litijum-jon bateriju.

 

 

Zenbo, ASUSTeK Computer Inc., Tajvan

 

Kućni robot "Zenbo" samostalno se kreće po kući i izvršava glasovne komande. Njegovo lice je ekran osetljiv na dodir koji može da prikaže niz emocija, te je naročito pogodan za decu i starije osobe. Poseduje integrisanu kameru, a služi i kontrolni centar za druge pametne uređaje.

 

        

 

Vivomove Asia Edition, Garmin, Tajvan

 

Uređaj za fitnes "vivomove Asia Edition" je dizajniran u formi analognog ručnog časovnika. Opremljen je brojnim funkcijama među kojima su pedometar, brojač kalorija, monitor sna. Pomoću odgovarajuće aplikacije, svi podaci se mogu pratiti na pametnom telefonu.

 

 

Inspire 2, DJI

 

Dron "Inspire 2" dizajniran je za profesionalno fotografisanje iz vazduha. Telo izrađeno od magnalijuma obezbedilo je veću čvrstinu i manju težinu u odnosu na prethodni model. Dostiže maksimalnu brzinu od 94 km/h, a snažna baterija prolongira dužinu leta do 27 minuta.

 

 

Tascent InSight One, Tascent, Inc., SAD. Dizajn: "Whipsaw, Inc.", SAD

 

"Tascent InSight One" je sistem za prepoznavanje lica i dužice oka koji se koristi na aerodromima ili graničnim prelazima. Uređaj za svega par sekundi skenira lice i oko i prikaže na displeju simbol za slobodan prolaz ili zabranu.

 

          

 

Foto: red-dot.de