PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Najbolji telefoni u 2013.

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Novinari magazina "Business Insider" napravili su listu najboljih telefona koji su trenutno dostupni na tržištu. Spisak su sačinili na osnovu performansi softvera i hardvera, dizajna i cene.

 

BlackBerry Z10

 

 

BlackBerry Z10 je veoma dobar telefon iako nije popularan među potrošačima. Ovaj telefon je prvi koji pokreće novi BlackBerry 10 operativni sistem. Njegova glavna mana je slab izbor aplikacija. Ukoliko želite da budete u korak s njima, onda ovaj model nije za vas.

 

BlackBerry Q10

 

 

Ako ne možete bez fizičke tastature, BlackBerry Q10 je najbolja opcija. I ovaj telefon, poput Z10 i Q10, pokreće BlackBerry 10 operativni sistem. Ipak, jedini razlog za njegovu kupovinu je tastatura. Kada je reč o ostalim osobinama, postoji mnogo boljih opcija na tržištu, ističe "Business Insider".

 

Nokia Lumia 1020

 

 

Nokia Lumia 1020 ima prema mnogim merilima najbolju kameru među pametnim telefonima. Zato, ako su vam fotografije važne, onda bi trebalo da uzmete baš ovaj telefon. Njene mane su što je veoma teška u odnosu na druge smartfone, budući da je proizvođač u relativno tanko kućište morao da smesti tako jaku kameru. Takođe, mnogi smatraju manom što je pokreće Windows operativni sistem, a ne Android.

 

Nokia Lumia 925

 

 

Nokia Lumia 925 je najbolji Windows telefon koji možete kupiti. Osim toga, najatraktivnija je od svih Lumia uređaja i ima sasvim dobru kameru.

 

LG Optimus G Pro

 

 

LG Optimus G Pro je "fablet" - pametni telefon sa tako velikim ekranom da gotovo podseća na tablet. Na njemu možete gledati 1080 p HD video. Ako volite velike ekrane, ovo je uređaj za vas.

 

LG G2

 

 

Ovo je najnoviji model smartfon koji je lansiralo LG Electronics. Poseduje odličan 5-inčni ekran i jednu od najsavremenijih verzija Androida. Ipak, dizajnerima se "potkrala jedna greška" - dugmići za podešavanje zvuka smešteni su na poleđini telefona, zbog čega vam u početku može biti pomalo neobično da ga koristite.

 

Samsung Galaxy Note 3

 

 

Samsung je popularizovao kategoriju "fableta" sa Galaxy Note pre dve godine. Ovo je tako već treća generacija te klase uređaja južnokorejskog proizvođača. Note 3 ima najveći ekran do sada – 5,7 inča, dok mu je kućište tanje i lakše od prošlogodišnjeg modela. Takođe, dolazi u paketu sa stilusom pod nazivom S Pen za crtanje ili pisanje poruka.

 

iPhone 5C

 

 

iPhone 5C je jedan od dva nova ajfona koji je predstavila kompanija "Apple". Ovaj model ima gotovo iste specifikacije kao iPhone 5. Jedina razlika je u tome što iPhone 5C ima plastično kućište, koje možete birati između pet boja: plave, ružičaste, zelene, žute ili bele.

 

Samsung Galaxy S4

 

 

"Samsungov" Galaxy S4 jedan je od najprodavanijih uređaja ove godine. Reč je o veoma dobrom telefonu koji je, međutim, nekim ljudima suviše komplikovan za upotrebu. To je zato što je prepun složenih i bučnih opcija koje verovatno nikad nećete ni koristiti. Uz to, ima plastično kućište, što može odbiti neke ljude.

 

Samsung Galaxy S4 Google Edition

 

"Samsung" i Google su se udružili kako bi napravili posebno izdanje Galaxy S4. Google verzija ima sve softverske dodatke južnokorejskog proizvođača i "čistu" verziju Androida. Upravo ta verzija je jedna od najboljih i odlično pristaje uz njegov moćan hardver.

 

HTC One

 

 

Ako ste zainteresovani za Android, HTC One je verovatno nešto najbolje što možete kupiti. Ima najbolje osobine Androida upakovane u odličan metalni dizajn.

 

HTC One Google Edition

 

Poput "Samsunga", i HTC je napravio Google verziju svog smartfona. To je, piše "Business Insider", verovatno i najbolji Android telefon na svetu. Ima isti dizajn kao i onaj koji pokreće HTC softver, ali i "čistu" verziju Androida bez ikakvih nepotrebnih dodataka.

 

iPhone 5S

 

 

iPhone 5S ima odličnu ravnotežu dobrog dizajna, korisnih opcija i aplikacija. Izgleda gotovo identično kao prošlogodišnja "petica", ali ima bolju kameru i senzor za otisak prsta za otključavanje telefona bez šifre.